Πρόγραμμα eTwinning – “Let’s play every day!”

 

Ενημέρωση Γονέων 

To 4ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων θα συμμετέχει και φέτος σε ένα ετήσιο πρόγραμμα eTwinning  με τίτλο : «Let’s play every day» «Aς παίξουμε κάθε μέρα» και αφορά το παιχνίδι.


  Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Στο πρόγραμμα αυτό θα συνεργαστούν οι μαθητές των δύο τμημάτων του σχολείου μας ,όπου  υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι, η κ. Παππά Όλγα και η κ. Καπνιά Γιώτα. Φέτος, συμμετέχουν 23 σχολεία από την Ελλάδα, 1 από την Κύπρο, 1 από τη Σερβία, 1 από τη Σλοβακία, 1 από την Πολωνία και 1 από την Τουρκία.

Το επιλέξαμε γιατί θεωρούμε πως το παιχνίδι  είναι ο καλύτερος τρόπος μάθησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών, αφού τα βοηθά να αλληλεπιδρούν με τους γύρω τους, να αντιλαμβάνονται τον κόσμο, να εκφράζουν ιδέες και σκέψεις αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την αυτονομία τους. Η αξία του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι μοναδική καθώς οδηγεί τα παιδιά να μάθουν με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

Μέσω αυτού του προγράμματος, οι μαθητές μας θα ενισχύσουν την κοινωνική τους αλληλεπίδραση, την έκφραση και την επικοινωνία, θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες, δεξιότητες και γνώσεις, θα συνεργαστούν μέσω ΤΠΕ για να παράγουν συνεργατικά προϊόντα με παιχνίδια και κοινωνικο-συναισθηματικές δραστηριότητες ,θα καλλιεργήσουν δεξιότητες και αξίες που είναι διαχρονικές και απαραίτητες για τον εαυτό τους και την κοινωνία του 21ου αιώνα.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά :

  • Να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και συμμετοχής μέσω παιχνιδιών
  • Να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με παιδιά από άλλες χώρες και να γνωρίσουν τα παιχνίδια τους
  • Να δημιουργήσουν δικά τους πρωτότυπα παιχνίδια
  • Να διασκεδάσουν,να νιώσουν χαρά και απόλαυση παίζοντας
  • Να μάθουν να χρησιμοποιούν εργαλεία web2.0
  • Να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, την παρατήρηση, την φαντασία και την  δημιουργικότητα
  • Να κατανοήσουν τη σημασία του παιχνιδιού για τη σωματική και ψυχική τους υγεία Η διάχυση των αποτελεσμάτων των έργων των παιδιών και η ανατροφοδότηση του θα γίνεται με ενημερωτικά email στους γονείς και με αναρτήσεις των εργασιών των παιδιών στα  παρακάτω blog :

Για οποιεσδήποτε απορίες και ερωτήσεις έχετε, παρακαλώ να μην διστάσετε να μας ρωτήσετε.

 

CC BY-NC-ND 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.