Διαδίκτυο

Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου

Παρουσίαση Εργονομία η σωστή θέση του σώματος

Ιούλ 201811

Παρουσίαση κακόβουλο λογισμικό και προστασία

Ιούν 201810

 

Μειώνω το ενεργειακό μου αποτύπωμα

Μαΐ 201620

Το σχολικό έτος 2024 – 2015 στο σχολείο μας υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Μειώνω το ενεργειακό μου αποτύπωμα». Το αποτέλεσμα της εργασίας μας βλέπετε στο παρακάτω βίντεο:

 

Ενημέρωση γονέων

Μαΐ 201620

Μη ενημερωμένοι και καταρτισμένοι,  να ενημερώσουν τα παιδιά τους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου ,δηλώνουν  οι Έλληνες γονείς σε ποσοστό  75%, σύμφωνα με πρόσφατη  έρευνα.

cyberbullying

Μαΐ 201620

Ως εκφοβισμός ή παρενόχληση μέσω του Διαδικτύου, θεωρείται οποιαδήποτε πράξη επιθετικότητας, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς.

Ηλεκτρονικός εκφοβισμός

Μαΐ 201619

Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού, η οποία παίρνει εύκολα και γρήγορα διαστάσεις και εκτός σχολείου. Περιλαμβάνει την αποστολή απειλητικού ή υβριστικού υλικού, καθώς και την δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο τα οποία έχουν τραβηχθεί χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του παιδιού ή εφήβου που εκφοβίζεται. Αυτά στέλνονται στο ίδιο το άτομο ή κυκλοφορούν σε γνωστούς του αποδέκτες μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από υπηρεσίες που παρέχουν τα κινητά τηλέφωνα (μηνύματα MMS και SMS), και από διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Google+ κ.λπ.) και ανάρτησης βίντεο (YouΤube κ.λπ.).

Ψυχαγωγία

Μαΐ 201619

Το τυχερό παιγνίδι κύβος ή κύβοι και σήμερα αποκαλούμενο ζάρια ήταν γνωστό από τους αρχαιότατους χρόνους στον ελλαδικό χώρο που παίζονταν κυρίως από άνδρες, σε αντίθεση με τους αστραγάλους που θεωρούνταν τεχνικό παιχνίδι και παιζόταν προτιμώμενο από γυναίκες και παιδιά.


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

Εισαγωγή για το Διαδίκτυο

Μαΐ 201619

Στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας της πληροφορικής και του Διαδικτύου επηρεάζει τομείς τόσο στην οικονομία όσο και στην ίδια την κοινωνία επιφέροντας μια σειρά αλλαγών στην εργασία, την εκπαίδευση, στις συναλλαγές, και σε μια σειρά άλλους τομείς. Παράλληλα, όμως, οι αυξημένες χάρη στην τεχνολογία, δυνατότητες συλλογής, επεξεργασίας και χρήσης πληροφοριών που αφορούν το άτομο, συνεπάγονται κινδύνους για επεμβάσεις στην ιδιωτική ζωή του ατόμου. Αυτή ακριβώς η ανησυχία από τους κινδύνους που διατρέχει ο ιδιωτικός βίος του σύγχρονου ανθρώπου, από τις αυξημένες δυνατότητες της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών δημιούργησε και την προβληματική για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Διαδίκτυο

Μαΐ 201618

Η μπαλαντα του Κυρ Μεντιου __♪Νικος Ξυλουρης

Νοέ 201527

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Kατηγορίες

Πρόσφατα σχόλια

KατηγορίεςTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων