Εκστρατεία Οικολογικής και Ανεμπόδιστης μετακίνησης σε σχολεία της Κρήτης

0

Συγγραφέας: pitarokili | Κατηγορία FREE MOBILITY Ανεμπόδιστη ελεύθερη μετακίνηση, Περιβάλλον & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη | , στις 11-03-2015

Στα πλαίσια του προγράμματος ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ και ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ FREE MOBILITY, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρεθύμνου σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν παρουσία Τοπικών Αρχών, φορέων, επιστημόνων, Μέσων Ενημέρωσης και πολιτών, θα προτείνουν τις δικές τους λύσεις στους πολίτες για αλλαγή συμπεριφορών στη μετακίνηση τους.

freemobilility

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που καλλιεργεί την περιβαλλοντική διάπλαση των νέων και έχει ως σύνθημα του το μήνυμα: «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται».

Η Εκστρατεία FREE MOBILITY υλοποιείται για πρώτη φορά και είναι παράλληλη δράση της Εκστρατείας ECOMOBILITY, που υλοποιείται για 12η συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με την ελπίδα οι μαθητές από τα Ειδικά Σχολεία να προσεγγίσουν τις δυσκολίες που προκαλούν οι συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης στη λειτουργία των πόλεων και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ίδιων και των συμπολιτών τους. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και άλλων Υπουργείων, ενώ επιστρατεύονται αξιόλογα Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμοί, που στηρίζουν την προετοιμασία των εργασιών και προτάσεων των μαθητικών ομάδων σε κάθε πόλη.

Η Εκστρατεία σε πρώτο επίπεδο προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να μελετήσουν και να αναδείξουν με τις εργασίες τους τις συνήθειες μετακίνησης των κατοίκων της πόλης τους, τις τυχόν ελλείψεις στις συγκοινωνιακές δομές, τα προβλήματα που προκαλούνται σε πεζούς ή σε άτομα με κινητικές δυσκολίες από εμπόδια σε πεζοδρόμια και δρόμους και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την αλλαγή συνθηκών, την οικολογική- πράσινη μετακίνηση και τη στήριξη του δικαιώματος της ελεύθερης –ανεμπόδιστης μετακίνησης στην πόλη. Σε δεύτερο επίπεδο, η Εκστρατεία, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την απαξίωση και τα προβλήματα που δημιουργούνται από:

  • Την αδιαφορία στις επισημάνσεις των επιστημόνων
  • Την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις
  • Την έλλειψη σεβασμού στις αρχές της κοινωνικής συμβίωσης

 

Πρόσκληση FREE MOBILITY Ηράκλειο

Πρόσκληση FREE MOBILITY Ρέθυμνο

Πιταροκοίλη Στέλλα

Υπεύθυνη επικοινωνίας Κρήτης για το Πρόγραμμα FREE MOBILITY

pitarokili@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση