Από τον Μάη του 1886 που τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη εργασία με καλύτερες συνθήκες, η Πρωτομαγιά έχει καθιερωθεί ως ημέρα των εργατών. Η 1η Μαΐου είναι συνδεδεμένη με τους εργατικούς αγώνες και αποτελεί φόρο τιμής στα πρόσωπα που χάθηκαν προκειμένου να αφήσουν στις επόμενες γενιές παρακαταθήκη φυσιολογικές εργασιακές συνθήκες.
Έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα καθώς οι εκδηλώσεις που γίνονταν είτε για τη Θεά Δήμητρα είτε για τον Διόνυσο είχαν σκοπό να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.
Στην γιορτή των Θαργηλίων, οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα πράσινο κλαδί που μόλις είχε πετάξει φύλλα, το τύλιγαν με ταινίες και επάνω του κρεμούσαν σύκα, ψωμί, φλασκιά με λάδι, κρασί και μέλι, συμβολίζοντας την ζωή, την υγεία, την καλή τύχη, την καλή σοδειά και την ευφορία.
Στη σύγχρονη εποχή κρεμάνε ένα στεφάνι με λουλούδια στη πόρτα ή το μπαλκόνι όπου και το κρατούν μέχρι τις 23 Ιουνίου, παραμονή του Αη Γιάννη του Κλήδονα, οπότε και το καίνε.
Στη Σέριφο, ήδη από το βράδυ παραμονή της πρωτομαγιάς, κρεμούν στην πόρτα του σπιτιού τους ένα στεφάνι από λουλούδια, προσθέτοντας όμως και τσουκνίδες, κριθάρι και σκόρδο. Στην Αγιάσο της Λέσβου, φτιάχνουν στεφάνια από όλα τα λουλούδια και βάζουν μέσα “δαιμοναριά”, άγριο χόρτο με πλατιά φύλλα και κίτρινα λουλούδια για να δαιμονίζονται οι γαμπροί.
Στα μέρη της Μικράς Ασίας σε κάθε στεφάνι έβαζαν, εκτός από λουλούδια, ένα σκόρδο για τη βασκανία, ένα αγκάθι για τον εχθρό κι ένα στάχυ για την καλή σοδειά.
Μηνιαία αρχεία: Απρίλιος 2022
Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς, της Εύας Κασιάρου

Η κυρία Φτούσου ανάμεσα σε άλλα αβγά περιμένει τη σειρά της σ’ ένα σπα ομορφιάς για να καλλωπιστεί λόγω της γιορτής του Πάσχα. Τώρα θα μου πείτε υπάρχει σπα ομορφιάς για αβγά; Μα φυσικά και υπάρχουν και η οικογένεια Φτούσου το επισκέφτηκε οικογενειακώς. Η κυρία Φτούσου πήρε το επίθετο του άντρα της που όταν γεννήθηκε όλοι του έλεγαν “Φτούσου αγόρι μου!” κάτι που φυσικά κολακεύει και την ίδια.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ

Μετά τη Σταύρωση του Χριστού η Παναγία μοιρολογούσε θρηνώντας Τον Μονάκριβό Της.
Κάποια στιγμή κουράστηκε και κάθισε κάτω από ένα δέντρο.
Ήταν πολύ κουρασμένη κι αποκοιμήθηκε.
Το δέντρο συμμερίστηκε το δράμα Της και σιγά- σιγά έριξε όλα τα φύλλα πάνω Της για να Τη σκεπάσει τόσο απαλά για να μην την ξυπνήσει.
Μέχρι τότε δεν έβγαζε ποτέ άνθη.Όταν η Παναγία ξύπνησε είδε το δέντρο τελείως γυμνό,μέχρι που συνειδητοποίησε ότι το δεντράκι έριξε τα φύλλα του για να τη σκεπάσει και να τη ζεστάνει.
Τότε Εκείνη το ευλόγησε κι από τότε το δέντρο βγάζει αυτά τα πανέμορφα μυρωδάτα άνθη.
Οι πασχαλιές στολίζουν τα σπίτια και τους κήπους εν όψει του Πάσχα.
Ο Πρασινοπασχαλιάς Δημουλίδου Χρύσα

Σ’ ένα μικρό πασχαλοχωριό ζει μια πράσινη πασχαλίτσα, ο Πρασινοπασχαλιάς, που κανείς δεν τον κάνει παρέα γιατί είναι διαφορετικός. Όταν όμως εμφανίζεται το μαύρο κοράκι που θέλει να φάει τις πασχαλίτσες, ο Πρασινοπασχαλιάς με το φίλο του το σαλιγκάρι, τον Σάλη, θα συνεργαστούν και θα διώξουν τον εχθρό.
Ένα διδακτικό παραμύθι που μιλάει για τη διαφορετικότητα και την αξία της συνεργασίας και της φιλίας.
2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Και βέβαια εμείς βοηθήσαμε σε αυτό αναλαμβάνοντας να φτιάξουμε τις λαμπάδες για το bazar της Στέγης αυτιστικών ατόμων-Ελένη Γύρα


Το 2007 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 2 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό.
Οι άνθρωποι οφείλουν να δείχνουν αποδοχή και αγάπη σε αυτά τα υπέροχα ξεχωριστά παιδιά που θα τους χαρίσουν όμορφες στιγμές και απρόσμενες χαρές .Και να θυμάστε..τα αυτιστικά άτομα δεν υποφέρουν από τον αυτισμό, υποφέρουν από τον τρόπο που τους φερόμαστε!