Σύνδεσμοι

Διαχείριση

Μεταφορικά μέσα

15 Δεκέμβριος 2017

Τα μεταφορικά μέσα μπορεί να κινούνται στη γη, στη θάλασσα και στον αέρα και ονομάζονται αντίστοιχα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια. Η ανακάλυψη του τροχού σήμαινε την αρχή για την εξέλιξη των μεταφορών στη γη. Από το κάρο που το έσερναν άλογα,  το 18ο αιώνα η βιομηχανική επανάσταση έφερε την ανακάλυψη των μηχανών και αυτή με τη σειρά της οδήγησε στο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα μέσο που κυριαρχεί στις μεταφορές και δεν έχει πάψει να εξελίσσεται μέχρι σήμερα.

Ανάλογα στη θάλασσα, τα πανιά και τα κουπιά έδωσαν τη θέση τους την ίδια εποχή στις ατμομηχανές. Μεγάλα σκάφη διαπλέουν τους ωκεανούς χωρίς να εξαρτώνται από τον άνεμο. Το καύσιμο άλλαξε με την χρήση του πετρελαίου ως κυσίμου και η ισχύς των μηχανών βελτιώθηκε σημαντικά.

Νέα υλικά όπως το αλουμίνιο και η πρόοδος της τεχνολογίας έδωσαν φτερά στους ανθρώπους στις αρχές του 20ου αιώνα. Μετά την πρώτη επιτυχημένη πτήση των αδερφών Ράιτ το αεροπλάνα εξελίχθηκαν σε ένα σύγχρονο μέσο μεταφοράς που δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση