Το σπίτι του Αϊ – Βασίλη

Αυτές τις ημέρες σχεδόν όλα τα παιδιά αναρωτιούνται πώς είναι το σπίτι του Αϊ – Βασίλη. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά! 

Με αυτό σαν αφορμή ας απολαύσουμε το παραμύθι της Άννας Παππά, «Η στολή του Αϊ – Βασίλη» με συμβουλές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για την υγεία. 

 

Κοπή βασιλόπιτας

Κοπή Βασιλόπιτας 2020!!!

       Η κοπή της Βασιλόπιτας του Νηπιαγωγείου μας για το νέο έτος 2020 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου , στις 13.00, στο χώρο του σχολείου. Καλές γιορτές!!!

I can touch a cloud….I can dream my school….

Ένα ονειρεμένο σχολείο……

Πώς να είναι άραγε ένα ονειρεμένο σχολείο…..ένα σχολείο φανταστικό; Τα παιδιά στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning «I can touch a cloud…..I can dream my school»,προγράμματος αυτο ενίσχυσης και αυτοβελτίωσης ονειρεύτηκαν το ιδανικό σχολείο και οι προτάσεις τους αποτυπώθηκαν στο ακόλουθο video.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Μια βραδιά,σαν παραμύθι!!!

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/12/2019 , η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών.

Σ’ ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, οι μικροί πρωταγωνιστές του 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών μας έβαλαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με μια μουσικοχορευτική παράσταση που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων!!! Ευχαριστούμε όλους όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας και είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας!

 

Σεισμός

Σχέδιο ετοιμότητας

  Ποτέ δε γνωρίζουμε πότε και πού ένας σεισμός θα χτυπήσει.Γι αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Ασκήσεις ετοιμότητας και σχέδιο εκκένωσης, είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν στις ρουτίνες του σχολείου, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε όλοι σε μια ανάλογη πραγματικότητα. 

       Παρακάτω μπορείτε να βρείτε οδηγίες για καίρια σημεία που θα πρέπει να προσέξετε.

eTree Huggers: 1,2,Tree, Save the Trees With me!!!

Γνωριμία με τα δέντρα της αυλής….

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα πλαίσια του νέου προγράμματος  eTwinning , eTree Huggers: 1,2,Tree, Save the Trees With me!!!,τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δέντρα , μικρά και μεγάλα που υπάρχουν στην αυλή του σχολείου μας: Ποιά είναι τα ονόματά τους, αν είναι φυλλοβόλα ή αειθαλή, ποιές είναι οι ανάγκες τους ,να τα φροντίσουν αλλά και να φυτέψουν νέα.

Στο τέλος συμπλήρωσαν και το ακόλουθο φύλλο εργασίας κάνοντας τις αντίστοιχες μετρήσεις.Πόσα δέντρα μέτρησες στην αυλή 1

Το λιοντάρι της Αμφίπολης

«Lion Hunt@the museum»- ετικέτα ποιότητας!!!

 

     Είμαστε ιδιατέρως χαρούμενοι καθώς το σχολείο μας έχει αποσπάσει Πανευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας για το πρόγραμμα ETwinning «Lion Hunt@ the Museum». Στη διάρκειά του , τα παιδιά του 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών γνώρισαν την ιστορία του Λιονταριού της Αμφίπολης και προσπάθησαν να μάθουν τα μυστικά του Λόφου Καστά που φυλούσε το λιοντάρι.

   Κάθε σχολείο που συμμετείχε στο πρόγραμμα, διάλεξε κι ένα λιοντάρι- μνημείο για να ασχοληθεί. Το Νηπιαγωγείο μας έφτιαξε video γνωριμίας, τα οποία και κοινοποίησε στα συνεργαζόμενα σχολεία.

Το πρόγραμμα δομήθηκε ως εξής:

  • Συλλέξαμε πληροφορίες σχετικές με το λιοντάρι της Αμφίπολης.
  • Δημιουργήσαμε ομαδικές ζωγραφιές για την ιστορία του λιονταριού.
  • Ζωγραφίσαμε το λιοντάρι στη σημερινή του μορφή.
  • Δημιουργήσαμε το πρωτοσέλιδο που πιστεύαμε ότι θα είχε η εφημερίδα εκείνης της εποχής με θέμα την εύρεση του λιονταριού.
  • Δημιουργήσαμε το χάρτη της διαδρομής από την πόλη μας μέχρι την Αμφίπολη.
  • Επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο Σερρών και ένα εργαστήρι αγγειοπλαστικής και στη συνέχεια φτιάξαμε το δικό μας μουσείο , με τα δικά του ευρήματα .
  • Γίναμε αρχαιολόγοι,καταγράψαμε τον εξοπλισμό ενός αρχαιολόγου, ετοιμάσαμε ένα κουτί με τα απαραίτητα σύνεργα παρατήρησης,χαράξαμε κάνναβο μέσα κι έξω από την τάξη και κάναμε πολλές ανασκαφές με πολλά πολλά ευρήματα!!!