Θεατρική παράσταση “Το σκλαβί”

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 όλες οι τάξεις του σχολείου μας παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Το σκλαβί» στο θέατρο «Αριστοτέλειο» στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες για την παράσταση

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι, έτσι όπως αυτό περιλαμβάνεται στη συλλογή «Παραμύθια του λαού μας» που επιμελήθηκε ο Γιώργος Ιωάννου, καθώς και στον τόμο «Το Φιδόδεντρο» που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καφαντάρης.

Τοποθετείται σε μια εποχή όπου «οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που τα βιβλία τα ‘γραφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα».

Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα και ωστόσο τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς ωστόσο ποτέ να συγκρουστούν. Από το σημείο αυτό αρχίζει όλη η ιστορία, η οποία θίγει πολλά ζητήματα και λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Χώρες μακρινές, βασιλόπουλα, ατμόσφαιρα ονείρου και παραμυθιού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά: Νίκος Δεντάκης

Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου

Φωτισμοί: Τρύφων Κεχαγιάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Κασιούμη

Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Κυπουργός

Στίχοι τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπουλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Αντωνακούδη, Ντέπη Ασληχανίδου, Νόνικα Μαλκουτζή, Ανδρέας Μαυρίδης, Έλιο Φοίβος Μπέικο, Έφη Σισμανίδου, Νίκος Τσολερίδης.

Πηγή:εδώ

(προσπελάστηκε 22-1-2017)

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και περάσαμε πολύ ωραία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *