Το αυτοαποκαλούμενο «τίποτα» μίλησε: «Δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή»!

Απόσπασμα από συνέντευξη στο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ 1.1.2019 του γνωστού θεωρητικού φυσικού Δημήτρη Νανόπουλου,

«……

  • Όταν υπάρχουν εκατό δισεκατομμύρια γαλαξίες και κάθε γαλαξίας αποτελείται από εκατό δισεκατομμύρια αστέρια είναι λίγο εγωιστικό να λέμε ότι ζούμε μόνοι μας και δεν υπάρχει εξωγήινη ζωή. Είμαστε ένα τυχαίο γεγονός. Γεννιόμαστε και πεθαίνουμε μόνοι μας: ένα κράμα συμπτώσεων, εκατομμυρίων πρωτονίων και νετρονίων, ενός τυχαίου σύμπαντος. Αποτέλεσμα μιας συγκυρίας γεγονότων. Δεν υπάρχει αρχή, μέση ή τέλος. Όλα προέρχονται από ένα τίποτα. Πάντα θα γεννιούνται νέα ερωτήματα και διαρκώς θα αναζητούμε καινούργιες απαντήσεις.
  • Δεν με τρομάζει ο θάνατος. Προσπαθώ, όσο μπορώ, να επιμηκύνω τη ζωή. Δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Η θρησκεία είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση. Ο φόβος του θανάτου είναι η ισχυρή δύναμη των θρησκειών. Το σημαντικό για μένα είναι ο καθένας να αφήσει το αποτύπωμά του. Δεν με αφορά να πιστεύω σε κάτι και δεν έχω αυτή την εσωτερική ανάγκη, αλλά δεν κατακρίνω όποιους το κάνουν. Όπως έχει πει ο Σπινόζα, «Deus sive Natura», δηλαδή «Θεός ή Φύση».

…….

  • Σήμερα μού προκαλεί εντύπωση το ότι βιώνουμε ένα νέο είδος, εκείνο της ασεξουαλικότητας. Ζευγάρια προσηλωμένα στις οθόνες των κινητών τους. Η χρήση των social media εξαρτάται από εμάς. Σου προσφέρουν δυνατότητες κι εσύ επιλέγεις πώς θα τις διαχειριστείς. Αλλά το σεξ είναι απαραίτητο στη ζωή μας. Η σωματική ευτυχία σε γεμίζει συναισθηματική ευφορία.

……..»

Πηγή: www.lifo.gr, όπου μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο.

 

Είναι απογοητευτικό που ένας τόσο διακεκριμένος επιστήμονας προσπαθεί μέσα από επιχειρήματα του τύπου «υπάρχουν εκατό δισεκατομμύρια γαλαξίες και κάθε γαλαξίας αποτελείται από εκατό δισεκατομμύρια αστέρια είναι λίγο εγωιστικό να λέμε ότι ζούμε μόνοι μας και δεν υπάρχει εξωγήινη ζωή. Είμαστε ένα τυχαίο γεγονός.» , επιχειρήματα που προκαλούν μόνο εντυπωσιασμό σε αδαείς να μας αποδείξει ότι δεν υπάρχει Θεός, γιατί αυτό δηλώνει με άλλα λόγια.

Αυτός ο μεγάλος επιστήμονας, χωρίς εισαγωγικά, ο διεθνώς αναγνωρισμένος από ανθρώπους, δηλαδή από τυχαιότητες όπως τους αντιλαμβάνεται στην ουσία (Είμαστε ένα τυχαίο γεγονός), τοποθετεί τον εαυτό του απέναντι σε «εκατό δισεκατομμύρια γαλαξίες και (όπου, σ.σ.) κάθε γαλαξίας αποτελείται από εκατό δισεκατομμύρια αστέρια» και αποφαίνεται: «Δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Η θρησκεία είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση.»

Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο επιστήμονας δηλώνει απερίφραστα ότι

Α) είμαστε ένα τίποτα (Όλα προέρχονται από ένα τίποτα) και μάλιστα τυχαίο, και δεν νομίζω στο τυχαίο τίποτα να δίνει κανείς καμιά αξία, και

Β) συνεχίζει ο επιστήμονας, αφού έχει ήδη διατρανώσει την ασημαντότητά του, δηλώνει εξίσου κατηγορηματικά ότι «Δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Η θρησκεία είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση.»

Είναι αποκαρδιωτικό που λίγο πριν από τα τσιπάκια για τη μνήμη και τη γέννηση των πρώτων φεγγαρόπαιδων (αναφέρονται στη συνέντευξη) ήρθε ένας κορυφαίος επιστήμονας στο κατώφλι του 2019 να μας πει ότι από τα καλύτερα πράγματα που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε sex.

Κύριε καθηγητά, αν δεν έχετε να πείτε δημοσίως κάτι ωφελιμότερο από αυτό που μας είπαν οι hippies τη δεκαετία του ’60 σιωπήστε ακολουθώντας την προτροπή των σοφών προγόνων μας που αν και δεν είχαν τις γνώσεις σας ( που θα θεωρούνται ξεπερασμένες σε λίγα χρόνια) είχαν την αξεπέραστη σοφία και συμβούλευαν σε κάποιους σαν κι εσάς (κατά τη γνώμη μου): κρείττον του λαλείν το σιγάν!

Παναγιώτης Φουτσιτζής, εκπαιδευτκός

Δημοσιεύθηκε στην Άρθρο. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση