Θεματικά βίντεο

Θεματικά βίντεο

Τα βίντεο δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις του διαχειριστή του Ιστολογίου,  η παράθεσή τους γίνεται με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι μαθητές/τριες με απόψεις ή τρόπο έκθεσης γεγονότων  που ίσως κληθούν κάποια στιγμή να πάρουν γι’ αυτά θέση.

Η γνώση και η κριτική προσέγγιση διαφόρων και διαφορετικών απόψεων και τρόπων παρουσίασης γεγονότων μπορεί να προετοιμάσει και να συμβάλει στη διαμόρφωση απόψεων και τοποθετήσεων από πλευράς μαθητών που τους εκφράζουν όσο γίνεται πληρέστερα και τους απελευθερώνουν από ιδεοληψίες και στερεότυπα που τους καθιστούν χειραγωγίσιμους και εύκολα διαχειρίσιμους πολίτες .

Εκπαίδευση

Διαφήμιση

Εργασία

http://www.edutv.gr/deyterobathmia/ergasia

Ο Χόκινγκ επισήμανε ότι κάποιες «πρωτόγονες» μορφές τεχνητής νοημοσύνης έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμες, αλλά ο ίδιος φοβάται πως θα καταστεί εφικτή η δημιουργία κάποιας μηχανής που θα υπερκεράσει τα όρια της ανθρώπινης ευφυΐας. «Θα μπορεί, λοιπόν, αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα να ξεκινήσει και να επανασχεδιάζει τον εαυτό του διαρκώς με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα. Οι άνθρωποι, οι οποίοι περιορίζονται από τη βραδεία βιολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν και θα υπερκερασθούν».

http://www.kathimerini.gr/

Προσφυγιά

Πόλεμος

«Ο πόλεμος είναι ολέθριος για τις κοινωνίες και τους ανθρώπους που μπορεί να χάσουν τη ζωή και την περιουσία τους. Όμως, δεν είναι καθόλου επιβλαβής για τις βιομηχανίες και τους εμπόρους όπλων. Το αντίθετο μάλιστα. Κερδίζουν τεράστια ποσά από αυτόν.»

Πολιτική Παιδεία Α΄ Λυκείου, Σχολικό Βιβλίο, σελ. 168

music

(υπομονή μέχρι το 2:50)

Αφήστε μια απάντηση