Ο τόπος μου

ΠΕΛΛΑ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

«Αφιέρωμα από τη σειρά «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ» στον αξιολογότατο και πλουσιότατο αρχαιολογικό χώρο και τις ανασκαφές στην Πέλλα. Αρχικά, γίνεται αναφορά στην ίδρυση της Πέλλας, στην πρώτη εγκατάστασή της και στους πρώτους οικισμούς. Στη συνέχεια, περιγράφονται η αρχαία πόλη, τα απλά σπίτια της εποχής, η καθημερινή ζωή και τα ευρήματα των ανασκαφών. Γίνεται ιδιαίτερη μνεία και παρουσιάζονται ευρήματα από το λεγόμενο σπίτι του Διονύσου, ενώ περιγράφονται τα ψηφιδωτά, το σπίτι με τα κονιάματα, το κέντρο κεραμικής παραγωγής, τα καταστήματα πώλησης και τα διάφορα εργαστήρια παραγωγής. Περιγράφονται, επίσης, οι λατρευτικές συνήθειες, το πάνθεον της Πέλλας, οι τόποι θρησκευτικής λατρείας, η τεράστια άνθηση της Aγοράς και η βίαιη εγκατάλειψή της λόγω σεισμού. Τέλος, επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος της Πέλλας σε ολόκληρη την ελληνιστική περίοδο και η ξαφνική εγκατάλειψή της από τους κατοίκους της-από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία-γεγονός που τη μετέτρεψε σε έναν απέραντο ερειπιώνα.»

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

  

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ (ebook)

 

ΤHE ARCHAEOLOGICAL MUSEUM OF PELLA (ebook)

 

ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ … ΧΘΕΣ ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ

 

Τα Γιαννιτσά …χθες και σήμερα from apostolidouge on Vimeo.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

  

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ6 Σχόλια προς “Ο τόπος μου”

 1. Καλησπέρα!

  τυχαία βρήκα το μπλογκ σας. Το βρίσκω υπέροχο. Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά, και επειδή δε βρίσκω άλλο τρόπο να σας το επικοινωνήσω αυτό, σχολιάζω εδώ.

  Να είστε καλά και καλή συνέχεια. Χρειαζόμαστε ανθρώπους σας εσάς στην εκπαίδευση.

  Με εκτίμηση,
  Ιωάννα Παπανάνου

 2. Moλις σημερα εμαθα για το μπλογκ σας και το βρηκα καταπληκτικο μπραβο σας μαθηση και διασκεδαση ταυτοχρονα οτι καλυτερο για τα παιδια μας και για εμας καλο σας βραδυ

 3. Το συγχαρητήρια και το μπράβο είναι πολύ λίγα για να εκφράσουν το μεγαλείο της δουλειάς σας.
  Σας ευχαριστούμε

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © Πολύχρωμη τάξη          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top