Περιβαλλοντική Ομάδα Λυκείου Ευαγγελικής

Κατηγορίες:

Κατηγορίες

Αναζήτηση

Φεβρουάριος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Ετικέτες

Blogroll

Ομάδες αποβλήτων, πως τα διαχειριζόμαστε σήμερα;

Τα σκουπίδια είναι μέρος της ζωής μας. Η ευημερία δημιουργεί τόνους σκουπιδιών. Οι κύριες ομάδες αποβλήτων είναι τα αποχετευτικά απόβλητα, τα στερεά απόβλητα και τα δηλητηριώδη απόβλητα. Τα ανθρώπινα απόβλητα αποτελούν μέρος των αποχετευτικών. Σε αυτόν τον τομέα έχουν γίνει πάρα πολλές και εκτενείς εργασίες. Η επεξεργασία αποβλήτων μπορεί να χωριστεί σε τρεις ομάδες: πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή επεξεργασία. Όσο μεγαλύτερη επεξεργασία δέχονται τα απόβλητα, τόσο πιο δαπανηρά γίνονται. Όμως το υπόλοιπο νερό παρουσιάζει επίσης λιγότερη ρύπανση.
Τα στερεά απόβλητα περιλαμβάνουν προϊόντα των αυτοκινήτων, μπουκάλια, κουτιά, κονσέρβες, χαρτί και πλαστικά .Αυτά τα προϊόντα δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνία μας καθώς η διάθεσή τους πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μην ρυπαίνει το περιβάλλον. Τα τελευταία απόβλητα που εξετάσαμε είναι τα δηλητηριώδη απόβλητα που περιλαμβάνονται ο αμίαντος, ο υδράργυρος και ο μόλυβδος. Είδαμε μεγάλα προβλήματα με αυτά τα συστατικά τα τελευταία χρόνια. Συσσωρεύονται σε ιστούς οργανισμών συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Όταν οι ποσότητες τους γίνονται αρκετά μεγάλες εμφανίζονται προβλήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν εμφανίζονται τα προβλήματα είναι πολύ αργά για να τα αντιμετωπίσουμε.
Οι μέθοδοι της απόθεσης στερεών αποβλήτων περιλαμβάνουν τις χωματερές, τους χώρους υγειονομικής ταφής, τη λιπασματοποίηση και την αποτέφρωση. Κάθε μία από τις μεθόδους έχει τα πλεονεκτήματά της. Κάθε μέθοδος απόθεσης πρέπει να χρησιμοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε τα απόβλητα να αποβάλλονται με τρόπο που να αποτρέπεται η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Ιωάννα Χαρδαλούπα (Β3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *