Πώς εντάσσομαι σε μια (κρυφή) Ομάδα στο ΠΣΔ;

Δείτε το στο slideshare.net

Είναι ώρα να χρησιμοποιήσεις και με έναν άλλο τρόπο το λογαριασμό του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) –ξέρεις, εκείνον που βαριέσαι να ανοίγεις· μη μου πεις ότι τον έχασες; έλα να εκδώσουμε καινούριο πάσγουορντ.

Αφιερώσε 5 λεπτά, όταν συνδεθείς στο διαδίκτυο, ώστε να προχωρήσουμε τη διαδικασία ηλεκτρονικής ένταξής σου στην κρυφή ομάδα του μαθήματος ή της εφημερίδας μας.

Κρυφή σημαίνει ότι αυτά που λέμε, γράφουμε, ανεβάζουμε μένουν μόνο μεταξύ των μελών της ομάδας (κάτι το οποίο συμβαίνει και στις ιδιωτικές ομάδες, τη δεύτερη κατηγορία ομάδων), ενώ ταυτόχρονα, η ομάδα δεν εμφανίζεται καν στο δημόσιο κατάλογο ομάδων. Στις δημόσιες ομάδες, την τρίτη κατηγορία, η διαδικασία για την αποστολή αιτήματος ένταξης είναι πιο ευθεία, και όλη η συμμετοχή είναι δημόσια.

Τα πρώτα απλά βήματα πρέπει να τα κάνεις εσύ:

  1. Θα επισκεφτείς τη σελίδα Εκπαιδευτικές Κοινότητες και Ιστολόγια.
  2. Στη πράσινη ταινία, ψηλά αριστερά στη σελίδα, θα πατήσεις στο σύνδεσμο Σύνδεση
  3. Στη σελίδα που θα ανοίξει θα δώσεις Όνομα χρήστη και Κωδικό, αυτόν που έχεις από πέρσι με το τρέχον σου πάσγουορντ.
  4. Στη σελίδα που θα ανοίξει -είναι η προσωπική σου κοινωνική σελίδα ως μέλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου!-, πάτησε στο σύνδεσμο με το εικονίδιο της ατζέντας που επιγράφεται Μέλη.
  5. Πρόσεξε στη γαλάζια λωρίδα που θα εμφανιστεί, να είναι επιλεγμένη (με έντονα γράμματα) η φράση αριστερά «Όλα τα μέλη (αριθμός)». Αν δεν είναι, πάτα την.
  6. Στο κουτάκι με την αχνή επιγραφή Αναζήτηση Μελών πληκτρολόγησε το ονοματεπώνυμο του καθηγητή σου που διαχειρίζεται την ομάδα στην οποία θέλει να σε εντάξει, και πάτα το κουμπί Αναζήτηση από δεξιά του.
  7. Η αναζήτηση θα τον εντοπίσει και θα εμφανίσει ένα πλαίσιο με ονοματεπώνυμο, φωτογραφία και το χρόνο πιο πρόσφατης σύνδεσης. Κάνε κλικ στο όνομα ή την φωτογραφία.
  8. Στη σελίδα που θα ανοίξει πάτα το κουμπί «Προσθήκη στους φίλους».

Η παραπάνω διαδικασία θα επιτρέψει στο διαχειριστή, να αποδεχτεί το αίτημα φιλίας σου, και να σε εντάξει στην ομάδα που διαχειρίζεται.

Στη συνέχεια θα πρέπει να δεις πάλι το σχολικό email σου, όπου θα υπάρχει ένα μήνυμα με θέμα:

[Εκπαιδευτικές Κοινότητες & Ιστολόγια ΠΣΔ] Έχεις μια πρόσκληση για την ομάδα: “<Όνομα Ομάδας>”

Σ’ αυτό θα βρεις οδηγίες για την αποδοχή της πρόσκλησης ένταξης στην ομάδα ΠΕΙΡΑγΜΑΤΑ.

Θα ακολουθήσεις το σύνδεσμο που σου υποδεικνύεται, ή μπαίνοντας από τη σελίδα σου, θα δεις την ειδοποίηση με την πρόσκληση ένταξης στην ομάδα, θα την ακολουθήσεις, και θα πατήσεις το κουμπί Αποδοχή.

Είμαστε έτοιμοι! Καλωσήλθες στην ομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *