«Περιήγηση για εκπαιδευτικούς στο Μπόργκο»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο «Στα μονοπάτια της Ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μου» διοργανώνουν δίωρη εκπαιδευτική περιήγηση στο Μπόργκο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Σκοπός της περιήγησης είναι η βαθύτερη επαφή των εκπαιδευτικών με το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, ώστε τελικά να γίνουν αναμεταδότες της γνώσης και της πληροφορίας στους μαθητές τους.  Μέσα από τις τεχνικές αφήγησης της ξεναγού Ρουβά Μαρίας- Ελένης οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την άλλοτε περιτειχισμένη πόλη, όπως αυτή διαμορφώθηκε ως τα τέλη της Ενετικής Περιόδου τον 18ο αιώνα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στις 14.00 και μπορούν να πάρουν μέρος 50 άτομα. Το σημείο συνάντησης και αφετηρίας της δράσης θα είναι η είσοδος του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι μιάμιση ώρα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας των οποίων την ώρα εκείνη έχει λήξει το εργασιακό τους ωράριο. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Δικτύου. Τονίζεται πως η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πάρουν μέρος μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

https://forms.gle/aAS1cFQ67TAncaFE9

μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2019 στις 15.00.

 

 

Αφήστε μια απάντηση