Εκπαιδευτικά προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας για τους/τις μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων  και το τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας, οργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους/τις μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται σε διαδραστική αίθουσα εκπαίδευσης (Ιουλίας Ανδρεάδη 1 – Κέρκυρα), από εξειδικευμένο προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών/τριών  σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας.

Βασικός στόχος  του προγράμματος είναι να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης και η εκπαιδευτική διαδικασία να εκπληρώνεται σε ένα περιβάλλον ενεργητικής – συνεργατικής μάθησης. Η αίθουσα στην οποία θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  περιλαμβάνει διαδραστικό πίνακα, τάπητα κυκλοφοριακής αγωγής, πινακίδες κυκλοφορίας, φωτεινούς σηματοδότες, ενώ η εκπαίδευση στηρίζεται στην ενεργητική συμμετοχή των μαθητών/τριών και τη βιωματική μάθηση.

Η δυνατότητα συμμετοχής είναι έως  25 μαθητές/τριες και η διάρκεια του προγράμματος είναι  δύο (2) διδακτικές ώρες. Προτεραιότητα θα δοθεί στα τμήματα που υλοποιούν ή πρόκειται να υλοποιήσουν την υποθεματική «Οδική Ασφάλεια» του κύκλου «Ζω καλύτερα-Ευ ζην» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023.  Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί, που επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/JrN1AXoyxroGAxwM9

Στη συνέχεια θα ενημερωθούν τηλεφωνικά, από την Υπεύθυνη υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος, για την ημέρα που θα μπορούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση