Εκπαίδευση ενηλίκων στις βασικές πρώτες βοήθειες

Το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με το κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου προτίθεται να υλοποιήσει τρίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση ενηλίκων στις βασικές πρώτες βοήθειες».

Επιμορφώτρια του σεμιναρίου θα είναι η Επισκέπτρια Υγείας MSc  και Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών και BLS-AED του ERC κα. Μουζακίτη Νίκη-Χριστίνα. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου διαμορφώνεται ως εξής:

 

Διάρκεια εκπαίδευσης: 2,5 ώρες (με 1 ενδιάμεσο διάλειμμα)

 

1η ώρα:  Βασικές πρώτες βοήθειες (απώλεια αισθήσεων, αιμορραγία, επίσταξη, έγκαυμα, δηλητηριάσεις, διάστρεμμα-κάταγμα, δαγκώματα ζώων-τσιμπήματα, ηλεκτροπληξία,θερμοπληξία, ξένο σώμα ή έντομο στο αυτί, ξένο σώμα ή τραυματισμός οφθαλμών)

 

2η ώρα: Πνιγμονή από ξένο σώμα σε ενήλικα/παιδί/βρέφος (Λαβή Heimlich), Επιληψία-Σπασμοί, Θέση Ανάνηψης, Χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

 

Στους/στις εκπαιδευόμενους/ες θα σταλεί με e-mail σχετικό εκπαιδευτικό υλικό πριν την εκπαίδευση από το Κ.Υ. Αγίου Μάρκου.

Το σεμινάριο Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στις 17.00 στο χώρο του Πειραματικού Σχολείου Κέρκυρας (Αθηναγόρα Καββάδα 7).

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πάρουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον/στην Διευθυντή/Διευθύντρια της Σχολικής τους μονάδας και στη συνέχεια ο/η Διευθυντής/τρια να συμπληρώσει τον συνολικό αριθμό εκπαιδευτικών του σχολείου του έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στην παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/geUWhvFJHydMuWnn8

 

Εξαιτίας της βιωματικής μορφής του σεμιναρίου ο αριθμός των εκπαιδευόμενων δεν μπορεί να υπερβεί τους τριάντα (30), οπότε θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον το σεμινάριο θα επαναληφθεί ώστε να καλύψει όλες τις αιτήσεις.

Τονίζεται ότι η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Αφήστε μια απάντηση