Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο «Αειφορία. Άνθρωπος και Φύση. Πολιτισμός και Ιστορία» σε συνεργασία με τη Δρ. Αικατερίνη Πλακίτση, Καθηγήτρια, τη Δρ. Ελένη Κολοκούρη, ΕΔΙΠ, και Δρ. Ευτυχία Νάννη, Διδάσκουσα, του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Φυσικές Επιστήμες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας που είτε έχουν αυξημένη ενασχόληση με το αντικείμενο του σεμιναρίου, είτε επιθυμούν να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις στη διδασκαλία θεμάτων φυσικών επιστημών και αειφόρου ανάπτυξης.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη, και ειδικότερα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Agenda 2030 και τη σύνδεσή τους με έννοιες των φυσικών επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση:

  • Να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης
  • Να αναγνωρίζουν τη σημασία της σύνδεσης της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση και τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών
  • Να σχεδιάζουν και να οργανώνουν δραστηριότητες για την εκπαίδευση θεμάτων αειφόρου ανάπτυξης
  • Να εφαρμόζουν νέες μεθόδους διδασκαλίας για την αειφόρο ανάπτυξη

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις μέσω πλατφόρμας Webex. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο διαδικτυακές συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών η καθεμία στις 11.03.2021 και 18.03.2021 και ώρα 17:30 – 19:30. Στο επιμορφωτικό σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν έως 40 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν και τις δύο διαδικτυακές επιμορφώσεις.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, ως ακολούθως:

  1. Μέλη της συντονιστικής ομάδας του δικτύου
  2. Μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του δικτύου
  3. Εκπαιδευτικοί που υλοποιούν πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη φετινή σχολική χρονιά
  4. Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν για το συγκεκριμένο θέμα

Δηλώσεις συμμετοχής έως 08.03.2021 και ώρα 11:00 συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/odUUTCJfWnJsTFbH9

Στις/ στους επιμορφούμενες/ επιμορφούμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Αφήστε μια απάντηση