Πρόσκληση για ένταξη σχολικών ομάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Όταν η Φύση δημιουργεί…πολιτισμό» που συντονίζει το Κ.Π.Ε Ομηρούπολης Χίου, για το σχολικό έτος 2019-2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2019-2020 ΣΤΟ Ε.Θ.Δ. ΚΠΕ ΟΠΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ (1)

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2019 – 2020 (1)

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ 2019-2020

Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανακύκλωσε κι εσύ και ξεκίνα απ΄ το χαρτί!».

Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα _Ανακύκλωσε κι εσύ και ξεκίνα απ΄ το χαρτί_ 2020!

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε μαθητική εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου»

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου-Προσκλ Εκδ Ενδιαφέροντος

Πρόσκληση για τη συμμετοχή σχολείων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με θέμα «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας» με φορέα – ιδρυτή το ΚΠΕ Κρεστένων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ 2019-2020

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτική συναυλία: Ο Λαγός και η χελώνα

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, προγραμματίζει την εκπαιδευτική συναυλία με τίτλο «Μύθοι του Αισώπου: ο λαγός και η χελώνα»,  για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα θα δοθούν δύο παραστάσεις ημερησίως, την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020 και ώρες 09.30-10.30 και 11.30-12.30 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.  Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Όπως είναι γνωστό ο Αίσωπος (625-560 π.Χ) είναι ο σπουδαιότερος μυθοποιός της αρχαιότητας. Οι μύθοι του περνούν πολλά μηνύματα, εκπαιδεύοντας με ψυχαγωγικό τρόπο τα παιδιά για βασικές αξίες της ζωής.Στην ιστορία του μύθου «Ο Λαγός και η Χελώνα» ο Αίσωπος μας διδάσκει πως δεν πρέπει να υπερηφανευόμαστε αλαζονικά, δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους πιο αδύνατους και ότι όποιος προσπαθεί με πείσμα και πίστη στο τέλος θα τα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του.

Στην παράσταση της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας τη Συμφωνική Ορχήστρα θα διευθύνει η μαέστρος Φωτεινή Αγγέλη και την ιστορία του μύθου θα αφηγείται ο Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος έχει την γενική επιμέλεια της όλης παρουσίασης.

Τα ενδιάμεσα της αφήγησης μουσικά κομμάτια είναι αποσπάσματα από κλασικά έργα μεγάλων συνθετών (Μότσαρτ, Χάυντν, Σέν Σάνς, Ξύνδα,Χέντελ, Μπράμς, Προκόφιεφ, Μπουκερίνι, Στράους), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να εξοικειωθούν με τον συμφωνικό ήχο της κλασικής μουσικής.

Θα ακουστούν, επίσης, τρία τραγούδια (Γ. Χατζηπιερή, Δ.Μαραγκόπολου, Α. Μπαλτά) και μουσικές από καρτούνς του Ντίσνεϋ. Παράλληλα με τη μουσική, τα διάφορα περιστατικά της ιστορίας θα παρουσιάζονται με εικόνες και σύντομα βίντεο, που θα προβάλλονται σε οθόνη. Πριν αρχίσει η αφήγηση του μύθου, ο Άλκης Μπαλτάς θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση των οργάνων της ορχήστρας.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κέρκυρας.