Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτική συναυλία: Ο Λαγός και η χελώνα

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, προγραμματίζει την εκπαιδευτική συναυλία με τίτλο «Μύθοι του Αισώπου: ο λαγός και η χελώνα»,  για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα θα δοθούν δύο παραστάσεις ημερησίως, την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020 και ώρες 09.30-10.30 και 11.30-12.30 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.  Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Όπως είναι γνωστό ο Αίσωπος (625-560 π.Χ) είναι ο σπουδαιότερος μυθοποιός της αρχαιότητας. Οι μύθοι του περνούν πολλά μηνύματα, εκπαιδεύοντας με ψυχαγωγικό τρόπο τα παιδιά για βασικές αξίες της ζωής.Στην ιστορία του μύθου «Ο Λαγός και η Χελώνα» ο Αίσωπος μας διδάσκει πως δεν πρέπει να υπερηφανευόμαστε αλαζονικά, δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους πιο αδύνατους και ότι όποιος προσπαθεί με πείσμα και πίστη στο τέλος θα τα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του.

Στην παράσταση της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας τη Συμφωνική Ορχήστρα θα διευθύνει η μαέστρος Φωτεινή Αγγέλη και την ιστορία του μύθου θα αφηγείται ο Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος έχει την γενική επιμέλεια της όλης παρουσίασης.

Τα ενδιάμεσα της αφήγησης μουσικά κομμάτια είναι αποσπάσματα από κλασικά έργα μεγάλων συνθετών (Μότσαρτ, Χάυντν, Σέν Σάνς, Ξύνδα,Χέντελ, Μπράμς, Προκόφιεφ, Μπουκερίνι, Στράους), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να εξοικειωθούν με τον συμφωνικό ήχο της κλασικής μουσικής.

Θα ακουστούν, επίσης, τρία τραγούδια (Γ. Χατζηπιερή, Δ.Μαραγκόπολου, Α. Μπαλτά) και μουσικές από καρτούνς του Ντίσνεϋ. Παράλληλα με τη μουσική, τα διάφορα περιστατικά της ιστορίας θα παρουσιάζονται με εικόνες και σύντομα βίντεο, που θα προβάλλονται σε οθόνη. Πριν αρχίσει η αφήγηση του μύθου, ο Άλκης Μπαλτάς θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση των οργάνων της ορχήστρας.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κέρκυρας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση