Πρόσκληση συμμετοχής Σχολικών Μονάδων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εμείς οι τυπογράφοι»

Σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστημιακό Μουσείο Ιονίου Πανεπιστημίου θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εμείς οι τυπογράφοι» για τους μαθητές της Ε΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων. Η δράση θα λάβει χώρα στο κτήριο του Ιονίου Πανεπιστημίου επί της οδού Ιωάννη Θεοτόκη 72 στον 2ο όροφο (αίθουσα 2.39) τις εξής μέρες: 16 Ιανουαρίου 2020, 21 Φεβρουαρίου 2020, 20 Μαρτίου 2020.

Θεματολογία: Η εξέλιξη της τυπογραφίας και η πορεία του βιβλίου με σκοπό την ανάδειξη του πανεπιστημιακού μουσείου τυπογραφίας μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος και δραστηριοτήτων.

Στόχος: Η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την γέννηση και την εξέλιξη της τυπογραφίας και η εξοικείωση με το χώρο του Μουσείου.

Ώρα έναρξης: 10.00

Συνολική διάρκεια υλοποίησης: 1.30 ώρα, Συζήτηση: 15 λεπτά, Ξενάγηση: 15 λεπτά, Ηχοϊστορίες: 20 λεπτά, Παιχνίδι μιμήσεων:15 λεπτά.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν οι μαθητές τους να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης.

 

Αφήστε μια απάντηση