Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο καινοτόμο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Διατροφή-Ιστορία-Πολιτισμός»

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, ως βασικός υποστηρικτικός θεσμός των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,  σε συνεργασία με το ΙΕΚ Κέρκυρας και στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, προτίθεται να υλοποιήσει το καινοτόμο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού, με τίτλο: «Διατροφή-Ιστορία-Πολιτισμός».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ Κέρκυρας ( Γουβιά Κέρκυρας) κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και συγκεκριμένα  Πέμπτη, από τις 10.00 έως τις 12.30 το μεσημέρι.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργός εμπλοκή των μαθητών σε μία δράση έξω από τα στενά όρια του σχολικού περιβάλλοντος και η δυνατότητα να ταξιδέψουν στο χρόνο για να γνωρίσουν την εξελικτική πορεία των διατροφικών μας συνηθειών ως αποτέλεσμα πολιτισμικών και περιβαλλοντικών  επιρροών, η αειφορική προσέγγιση των διατροφικών πόρων, η εμπλοκή σε δραστηριότητες μαγειρικής και τέλος η δυνατότητα να γευτούν οι μαθητές υγιεινό φαγητό που οι ίδιοι θα ετοιμάσουν.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019. Για τις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Σωτηρία Γεωργοτά στο τηλέφωνο 6981687742.

 

Αφήστε μια απάντηση