Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νόμος-νομίζω-νόμισμα»

Το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τραπέζης διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» της νομισματικής συλλογής της Alpha Bank με τη μορφή μουσειοβαλίτσας.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ταξιδεύει σε σχολεία της ελληνικής περιφέρειας, μέσα σε μια ειδικά σχεδιασμένη βαλίτσα. Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία του νομίσματος, που ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα, να εξοικειωθούν με την εικονογραφία του, την κυκλοφορία του και τη χρήση του ως μέσου συναλλαγής.

 

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι εκπαιδευτικοί της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης που επιθυμούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα να παρευρεθούν στην επιμορφωτική ημερίδα που θα διεξαχθεί στις 7/11/2019 στην αίθουσα του μουσείου Χαρτονομισμάτων (πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος). Διάρκεια παρουσίασης 12.00-14.00.Με το τέλος της παρουσίασης θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικός να αιτηθούν το δανεισμό της βαλίτσας προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα στην τάξη τους.

 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρευρεθούν στην ημερίδα παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:

 

https://forms.gle/MyZuZ8x9nayup9dg6

 

Δικαίωμα αίτησης για δανεισμό της μουσειοβαλίτσας έχουν και όσοι εκπαιδευτικοί δεν παρευρεθούν στην ημερίδα, αρκεί να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση και να την αποστείλουν στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.

 

Παρακαλούμε όπως  διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή, εφόσον δεν παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

 

 

 

Συνημμένα, αποστέλλουμε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αίτηση συμμετοχής και την γενική παρουσίαση του προγράμματος.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΚΠ. ΠΡΟΓΡ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_2019-2020

ΝΟΜΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΝΟΜΙΣΜΑ_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Αφήστε μια απάντηση