Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σεμινάριο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας για τον Διαβήτη Τύπου 1 ή Νεανικό Διαβήτη

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας υποστηρίζει την προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας για ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το Διαβήτη Τύπου 1 ή Νεανικό Διαβήτη.

Ο Διαβήτης Τύπου 1 ή Νεανικός Διαβήτης είναι μία αυτοάνοση νόσος που προσβάλλει περίπου 300 άτομα κάθε χρόνο στη χώρα μας, τα οποία, στη συντριπτική τους πλειονότητα, είναι παιδιά σχολικής ηλικίας. Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς, παράλληλα με την οικογένεια, διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινότητα των παιδιών αυτών.

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας σε συνεργασία με το σωματείο «Ένωση για το Νεανικό Διαβήτη – Γλυκιά Κέρκυρα» και την Ομάδα Διαβήτη Κέρκυρας, η οποία λειτουργεί στα πλαίσια του Κοινωνικού Ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου, σκοπεύει να διοργανώσει ενημερωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας (Σκαραμαγκά 4) τη Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 18:30.

Λόγω περιορισμένου χώρου και για τον ορθό προγραμματισμό, παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας άμεσα και έως την Τετάρτη 13 Μαρτίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://goo.gl/forms/emMk14qhp5QkEs8h1

Αφήστε μια απάντηση