Ενημέρωση για την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ανακαλύπτω τις γωνιές της ποίησης στο σπίτι του Διονυσίου Σολωμού»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με το Μουσείο Σολωμού, προτίθεται να υλοποιήσει το καινοτόμο πολιτιστικό πρόγραμμα για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων με θέμα: «Ανακαλύπτω τις γωνιές της ποίησης στο σπίτι του Διονυσίου Σολωμού»

Η δράση θα υλοποιηθεί στο Μουσείο Σολωμού  (Αρσενίου 1, Μουράγια) κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018 – 2019 και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, από τις 9:30 έως τις 11:00 το πρωί. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο και να συμμετάσχουν ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα .

Σκοπός του είναι η ενεργός εμπλοκή των μαθητών σε μία δράση έξω από τα στενά όρια του σχολικού περιβάλλοντος και η δυνατότητα να αναλύσουν και να οικειοποιηθούν ένα ποίημα στις γωνιές της δημιουργίας του, με απώτερο στόχο να νιώσουν, να βιώσουν και να απολαύσουν την ποίηση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018. Για τις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα. Σωτηρία Γεωργοτά και στα τηλέφωνα 2661081027 και 6981687742.

Αφήστε μια απάντηση