«Ηρωικές Εικονογραφίες»

Έκθεση του Παναγιώτη Μαυρόπουλου φιλοξενείται αυτή την περίοδο στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Η έκθεση έχει τίτλο «Ηρωικές Εικονογραφίες» και περιλαμβάνει πορτρέτα ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, με έμφαση στους Επτανήσιους αγωνιστές.

 

Μετά από ενδελεχή μελέτη της ζωής τους, της δράσης τους και κάποιων παλαιότερων πορτρέτων τους, ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος παρουσιάζει με το δικό του τρόπο τους Ήρωες. Δεν πρόκειται για απλές απεικονίσεις των φυσικών χαρακτηριστικών τους- μέσα από το βλέμμα, τις εκφράσεις τους και τα περιβάλλοντα στοιχεία, αντικατοπτρίζει τον ψυχισμό μιας ολόκληρης εποχής.

 

Ο καλλιτέχνης έχει συμπεριλάβει πορτρέτα όχι μόνο γνωστών αγωνιστών, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Καποδίστριας κλπ., αλλά και ηρώων των οποίων η δράση δεν είναι ευρέως γνωστή, ήταν όμως πολύ σημαντική για την έκβαση της Επανάστασης. Μέσα από την περιήγηση στην έκθεση, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τα πρόσωπα αυτά και να εμβαθύνει στο έργο τους.

           

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Μαρτίου 2018.

 

Ώρες επίσκεψης: 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77, 49132 Κέρκυρα,

Τηλ.: 26610 41085, Fax: 26610 22544, e-mail:  info@corfuartgallery.com, www.corfuartgallery.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *