ΣΧΟΛΕΙΑ στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» 2017-2018

Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συνεχίζει και φέτος δυναμικά, με μια σειρά δράσεων.

Πρόθεσή του να αγγίξει όσους περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς μπορεί και να εντάξει στο «κι αν ήσουν εσύ;» όσα περισσότερα σχολεία μπορεί.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπ Παιδείας, προσφέρεται δωρεάν και αναλυτικά οι στόχοι και οι δράσεις του βρίσκονται στον ιστοχώρο http://humanrights.theatroedu.gr

 

Τα σχολεία που θα ενταχθούν στο «κι αν ήσουν εσύ;»:

Για να ενταχθεί ένα σχολείο στο πρόγραμμα πρέπει τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός να υλοποιεί με μαθητές κάποια δράση σχετική με τη θεματολογία του προγράμματος,

Η δράση μπορεί να είναι ενταγμένη σε οποιοδήποτε πλαίσιο π.χ. ενότητα κάποιου μαθήματος, πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων, ερευνητική εργασία (project), δράση στην ευέλικτη ζώνη, ευρωπαϊκό ή άλλο πρόγραμμα κ.ά.. Η συμμετοχή ενός σχολείου στο «κι αν ήσουν εσύ;» δεν στερεί τη δυνατότητα του σχολείου να συμμετέχει και σε άλλα ανάλογα προγράμματα ή δίκτυα άλλων φορέων.

 

Τα σχολεία εντάσσονται στο πρόγραμμα με αίτηση που υποβάλλεται από την Δ/νση του σχολείου.
Στην αίτηση αναφέρονται α) Όνομα σχολείου, β) ονόματα των εκπαιδευτικών που παίρνουν μέρος και γ) ενδεικτικά αριθμός μαθητών, δ) η φράση «παρακαλώ για την ένταξη του σχολείου μας στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;»

Η αίτηση υποβάλλεται με απλό μήνυμα από τo ιμέιλ του σχολειού προς τη γραμματεία του προγράμματος humanrights@theatroedu.gr

 

Προτεραιότητα έχουν εκπαιδευτικοί που έχουν παρακολουθήσει σχετική επιμόρφωση του προγράμματος.

 

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του προγράμματος αποτελέσουν την «τοπική παιδαγωγική ομάδα» του προγράμματος. Συμμετέχουν σε τακτικές συναντήσεις που οργανώνει ο Τοπικός Συνεργάτης για ανταλλαγή ιδεών, για επιμορφωτικά εργαστήρια ή για οργανωτικά θέματα.

 

  • Τα ονόματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναρτώνται στη σχετική ιστοσελίδα του προγράμματος.
  • Όπου είναι εφικτό στελέχη του προγράμματος (πιστοποιημένοι θεατροπαιδαγωγοί και άλλοι καλλιτέχνες ή εμψυχωτές) επισκέπτονται το σχολείο για εργαστήρια με τους μαθητές.
  • Για την υλοποίηση αλλά και την προβολή του προγράμματος κάθε σχολείο μπορεί να υποστηριχθεί, μετά από αίτησή του, με υλικά, αναλώσιμα, μετακινήσεις κ.ά.
  • Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος ενισχύονται για την υλοποίηση δραστηριοτήτων διάχυσης και προβολής της δουλειά τους.
  • Τα σχολεία του προγράμματος συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ανταλλαγής ή/και τοπικά φεστιβάλ που οργανώνει ο Τοπικός Συνεργάτης του προγράμματος.

 

Γραματεία/Πληρ: 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr

www.TheatroEdu.gr και  http://humanrights.theatroedu.gr

Το έγγραφο

Αφήστε μια απάντηση