Πρόσκληση Νηπιαγωγών σε βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Η λογοτεχνία πάει Νηπιαγωγείο»

ΑΦΙΣΑ

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Κέρκυρας και το Θεατρικό εργαστήρι «Θυμέλη» σε συνεργασία με την  Αλεξάνδρα Μητσιάλη  διοργανώνουν  στην Κέρκυρα το βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Η λογοτεχνία πάει Νηπιαγωγείο».

Ημερομηνία: Σάββατο 18/11/2017
Ώρες: 10.00-12.00

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Καθολικών- Δελβινιώτη 1

Περιγραφή σεμιναρίου:

Στο βιωματικό σεμινάριο «Η Λογοτεχνία πάει Νηπιαγωγείο», λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και πρακτικές προσεγγίσεις, η Αλεξάνδρα Μητσιάλη ως συγγραφέας κι εκπαιδευτικός φιλοδοξεί να μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες στην παιδαγωγική αξιοποίηση του παραμυθιού σε σχολικές τάξεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Το σεμινάριο περιστρέφεται γύρω από τα θέματα τριών βιβλίων:

«Θέλω να σας πω την αλήθεια»,

«Το υπόσχομαι» (υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο του 2014),

«Με λένε Νιλουφέρ» (υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο του 2012),

 Τα θέματά τους είναι η μετανάστευση και η ξενιτιά, η παιδική εργασία, η βία στο σχολείο, η ενσυναίσθηση και η φιλία, η αποδοχή του διαφορετικού, η πολιτισμική συμφιλίωση που διευκολύνει την ένταξη και την αρμονική συμβίωση στην ομάδα, τα δικαιώματα του παιδιού. Οι δραστηριότητες που προτείνονται αξιοποιούν  τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, της δημιουργικής γραφής, διαθεματικές εργασίες, παιχνίδια, προφορικές ασκήσεις. Μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους πάνω σε αυτά τα θέματα με πρωτότυπους και ουσιαστικούς τρόπους. Στόχος η απόλαυση της ανάγνωσης στη σχολική τάξη να συνδυαστεί με την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό στο πλαίσιο μιας εκπαίδευσης για τον αλληλοσεβασμό και τη δικαιοσύνη.

 

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει  η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου  της Αλεξάνδρας Μητσιάλη «Η μαρμελαδού» από την ίδια τη συγγραφέα. Στην παρουσίαση θα λάβουν μέρος  παιδιά του παιδικού και εφηβικού τμήματος του Θεατρικού Εργαστηρίου Θυμέλη.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας https://goo.gl/forms/VdZ4pkl2Ac19xyKw1.

Επισήμανση:

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι σίγουροι για τη συμμετοχή τους παρακαλούμε να έχουν υπόψη τους ότι με τη συμπλήρωση της φόρμας στερούν τη συμμετοχή από κάποιο συνάδελφο που επιθυμεί πραγματικά να πάρει μέρος.

Αφήστε μια απάντηση