«ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το  εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.)  για μαθητές και εκπαιδευτικούς Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, με θέμα: Προσφυγικές Ροές , Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διαπολιτισμικότητα, με φορέα υλοποίησης το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο) υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, της Περιφέρειας Αττικής και της Κ.Ε.Δ.Ε.

 

Ο κεντρικός στόχος του προγράμματος αφορά στη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ζητήματα αντιμετώπισης  της ξενοφοβίας και του ρατσισμού ξεκινώντας από τα παιδιά. Ειδικότερα, το υλικό του προγράμματος στοχεύει, εκτός από την ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στη διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς των παιδιών της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους μετανάστες, στους πρόσφυγες και στο προσφυγικό ζήτημα, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ:

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος θα υλοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 6 και 7 Μαΐου 2017 διήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων ( Α/θμιας: Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και Β/θμιας  Εκπ/σης: Γυμνάσια, ΓΕΛ,ΕΠΑΛ, Ειδικά). Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:  https://goo.gl/forms/1yp3lvZEtsmUrhMl2   (αριθμός θέσεων : 50). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: Τρίτη 2/5/2017

 

Όσον αφορά στους μαθητές το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών κι έχει ήδη εφαρμοστεί σε σχολικές μονάδες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

 

Το πρόγραμμα για μαθητές έχει διάρκεια 2 διδακτικές ώρες και υλοποιείται σε ένα μαθητικό τμήμα. Για την υλοποίησή του ισχύουν οι όροι υλοποίησης εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ( δωρεάν, προαιρετικά και κατόπιν συνεννοήσεως με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας).

 

 

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται αναλυτικά διαδικτυακά στη διεύθυνση:  http://www.seo.gr/LH2UpLoads/ItemsContent/4883/4883.pdf

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ: 

 

 Α/ΘΜΙΑ

  1. Πρόγραμμα «Παιδιά Από Όλο Τον Κόσμο». Πρόκειται για βιωματικές Δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Πρώτης Δημοτικού. Το πρόγραμμα σχεδίασε ο Κλάδος Αστεριών. (Ο Κλάδος Αστεριών είναι Κλάδος του Σ.Ε.Ο. για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών.)

 

  1. Πρόγραμμα «Από Εμένα Για Σένα». Είναι ένα βιωματικό παιχνίδι για παιδιά Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης Δημοτικού, σχεδιασμένο από τον Κλάδο Πουλιών (Ο Κλάδος Πουλιών είναι Κλάδος του Σ.Ε.Ο. που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών).

 

Α/ΘΜΙΑ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑ

  1. Πρόγραμμα «Αναζητώντας Πατρίδα». Είναι ένα βιωματικό παιχνίδι προσομοίωσης για παιδιά Έκτης Δημοτικού και άνω που σχεδιάστηκε από τον Κλάδο Οδηγών (Κλάδος του Σ.Ε.Ο. που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11-14 ετών).

 

Αφήστε μια απάντηση