Πρόσκληση για συμμετοχή σε τριήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία Αειφορίας’’, που συντονίζει το ΚΠΕ Κρεστένων στο ΚΠΕ Ανωγείων

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Ανωγείων σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Κρεστένων, το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη και το Δήμο Ανωγείων, στο πλαίσιο της συμμετοχής  του ΚΠΕ Ανωγείων στο Εθνικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Κρεστένων «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας», θα υλοποιήσουν τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δικτύου στους χώρους του ΚΠΕ Ανωγείων.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ανωγείων και σε επιλεγμένα πεδία της περιοχής από την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 16:30, μέχρι την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 14:30 και θα έχει ως θέμα:

 

«Σχεδιάζοντας Προγράμματα Π.Ε. με θέμα:

Το οικολογικό αποτύπωμα των προϊόντων ως υλικός και άυλος πολιτισμός»

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Π.Ε. με θέματα συναφή με την αειφορική παραγωγή και κατανάλωση τοπικών προϊόντων.

Ενδεικτικά το σεμινάριο στοχεύει: α) στη διασύνδεση της διαχείρισης των πρώτων υλών και των παραγόμενων αγαθών με τη διαμόρφωση των περιβαλλοντικών, οικονομικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών ενός τόπου (με παράδειγμα προϊόντα και τοπία της Κρήτης), β) στην υιοθέτηση πρακτικών διαχείρισης της παραγωγής με σκοπό την αειφορική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, γ) στην εξοικείωση με βιωματικές μεθόδους υλοποίησης Προγραμμάτων Π.Ε. δ) στη διάχυση καλών διδακτικών πρακτικών με την παρουσίαση παραδειγμάτων από εκπροσώπους φορέων – μελών του Δικτύου.

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα:

Α) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που τα σχολεία τους είναι ενταγμένα στο Δίκτυο.

Β) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου (βλ. http://kpekrestenon.gr/el/ananeosi-leitoyrgias-diktyoy-ta-topika-proionta-se-mia-koinonia-aeiforias ).

Γ) Σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ως εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή που έχουν σχολεία ενταγμένα στο Δίκτυο.

Δ) Σε εκπαιδευτικούς – μέλη των συνεργαζόμενων ΚΠΕ που συμμετέχουν ήδη στο Δίκτυο.

Ε) Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.

ΣΤ) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Ανωγείων  που ενδιαφέρονται για το θέμα.

 

Από κάθε συνεργαζόμενο ΚΠΕ μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 2 εκπαιδευτικοί. Από κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει 1 εκπαιδευτικός.

 

Για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς το ΚΠΕ Ανωγείων και το ΚΠΕ Κρεστένων θα καλύψουν από τα Τεχνικά τους Δελτία τα εξής:

  • τη διαμονή
  • τη διατροφή (ένα γεύμα ή δείπνο την ημέρα)
  • τη μετακίνηση στα πεδία

 

Η διαμονή θα γίνει στον ξενώνα της Μαθητικής Εστίας του ΚΠΕ Ανωγείων σε τρίκλινα δωμάτια.

 

Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών θα επιβαρύνουν τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και όχι το ΚΠΕ Ανωγείων ή το ΚΠΕ Κρεστένων ή την υπηρεσία τους.

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα:  https://goo.gl/forms/Y8dnnlrPpuJ6QiBG3 μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

 

Σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση