Βιωματικό εργαστήριο: «Θεατρικές τεχνικές για ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων»

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ; ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος», διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας δια μέσου της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κας Γεωργοτά Σωτηρίας,  και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας δια μέσου της Υπευθύνου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κας Σαμοΐλη Μαρίας και της   Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κας Γκανάτσιου Παρασκευής.

 

Συμμετέχοντες: Το βιωματικό εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή  προτίθενται να υλοποιήσουν  προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με σχετική θεματολογία και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Θα επιλεγούν 20 εκπαιδευτικοί.

Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει κλήρωση.

Ημερομηνία: 26/11/2016

Τόπος: 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας( 7η Πάρ. Δονάτου Δημουλίτσα 7)

Ώρες:  10:00 – 14:00 και 15:00-19:00

Επιμορφωτές: η θεατροπαιδαγωγός Σόνια Μολογούση.

Σύντομη περιγραφή: το Εργαστήριο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και των δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα και στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία. Επίσης στοχεύει και στην παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού διαφόρων φορέων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προσοχή: Το εργαστήριο είναι βιωματικό, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων  και άλλες δραστηριότητες, και χτίζεται βήμα-βήμα.  Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο: να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στο χώρο και να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Αιτήσεις συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ΜΕΧΡΙ 18 Νοεμβρίου στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ εδώ (επίσης και στην ιστοσελίδα www.TheatroEdu.gr) και θα ειδοποιηθούν στο προσωπικό email τους στις 21/11/2016 για το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Κέρκυρας, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Συνεργασία: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Γραμματεία/Πληρ. Ευγενία Ζάγουρα, ezagor@gmail.com / 6937087685

Γιάννα Παπαδοπούλου, humanrights@theatroedu.gr

 

Αφήστε μια απάντηση