Βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Εγώ, ο άλλος”

imagesΤο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας συνδιοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας, με θέμα « Εγώ, ο άλλος».

 Θα επιχειρήσουμε να συναντήσουμε τον άλλο με βιωματικό τρόπο, να τον αγγίξουμε, να τον γνωρίσουμε, να τον ξε-φοβηθούμε, να συνδιαλλαγούμε μαζί του. Μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, τις εμψυχωτικές διαδρομές του θεατρικού παιχνιδιού και τέλος, μέσα από τον πλούτο και τη δυναμική της ομάδας, θα προσεγγίσουμε το ζήτημα της ετερότητας με τρόπο που να διακινεί το σύνολό μας και όχι μόνο τη λογική μας πλευρά.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει προσαρμοσμένες στις ανάγκες των εκπαιδευτικών δράσεις, που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα απεύθυνσης στην  πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εμψυχώτρια: Βίκυ Βάββα, Msc Ψυχικής Υγείας, Δραματοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, Σύμβουλος Γονέων, Εκπαιδευόμενη Παιγνιοθεραπεύτρια.

 Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 4 ώρες και  θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016  από τις 3.οομ.μ. – 7.οο μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 27ου Δημοτικού Σχολείου(Τάσου Ισαάκ 22 Ιωάννινα).

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετακίνησης και συμμετοχής , τα οποία θα ανέρχονται στα 26 ευρώ ανά άτομο.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση μέχρι και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/xKGdBAlFmthv8bfl2 (Αφού ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα επεξεργασίας στο έγγραφο, πατήστε Ctrl+κλικ για χρήση σύνδεσης, ή αντιγράψτε και επικολλήστε την προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή (browser) του Η/Υ σας.)

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν  οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 40 άτομα. Η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Γεωργοτά στο τηλ. 26610 48610 ή την κα. Σαμοΐλη στο τηλ. 26610 32987.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το πρόγραμμα του βιωματικού σεμιναρίου θα αναρτηθεί στο https://blogs.sch.gr/pepoka/.

 

 

Αφήστε μια απάντηση