Αρχική » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής

Είναι γνωστό πως η υγιεινή διατροφή έχει πολλά οφελη που μακροπρόθεσμα μας προστατεύουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και η παχυσαρκία.

Συγκεκριμένα:

  1. Φυσιολογικό βάρος (επιθυμητό βάρος) : Οι δίαιτες που υπόσχονται γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα δεν είναι η λύση για να αποκτήσουμε ένα υγιές βάρος το οποίο θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε.
  2. Καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα: Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C αλλά και άλλες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας προστατεύει από συχνά  κρυολογήματα, ειδικά κατά  τη διάρκεια του χειμώνα.
  3. Νεανικότερη εμφάνιση για περισσότερα χρόνια: Η υγιεινή διατροφή είναι μια καταπληκτική μέθοδος κατά  της  γήρανσης.  Σκεφθείτε απλά πόσα αντιοξειδωτικά στοιχεία περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά.
  4. Βελτιωμένη απόδοση στη δουλεία : Η υγιεινή διατροφή μπορεί να χαρίσει περισσότερη ενέργεια και να σας βοηθήσει να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στη δουλεία. Έρευνες έχουν δήξει επίσης ότι μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να σκέπτονται πιο σωστά. Πιστεύετε ότι η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους και να βελτιώσει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Η επιλογή των σωστών τροφών μπορεί να συμβάλει στη μείωση του εκνευρισμού, πράγμα που σίγουρα είναι θετικό όταν έχετε άγχος στη δουλειά.
  5. Οφέλη για την οικογένεια και την κοινωνική σας ζωή: Ο αποτελεσματικός τρόπος για να υιοθετήσουν τα παιδιά σας υγιεινές διατροφικές προτιμήσεις είναι να τους δίνετε εσείς το καλό παράδειγμα. Ένα σωστό γεύμα φέρνει ποιο κοντά την οικογένεια ή τους φίλους σας. Μην ξεχνάτε ακόμη ότι το  να προετοιμάζετε τα γεύματα σας όλοι μαζί μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα διασκεδαστικό.
  6. Αύξηση της σωματικής άσκησης : Η υγιεινή διατροφή μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια και αντοχή για να λάβετε μέρος σε σωματικές δραστηριότητες και αθλήματα
  7. Περισσότερη ενέργεια Είναι δύσκολο να κάνετε πολλά πράγματα σε μία μέρα εάν δεν έχετε την απαιτούμενη ενέργεια. Η υγιεινή διατροφή βοηθά και ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Με ένα γερό πρωινό θα έχετε βάλει τα θεμέλια για να πετύχετε τους στόχους της ημέρας.
  8. Καλύτερη μνήμη Πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι τροφές που τρώμε παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου. Ορισμένες τροφές που βοηθούν με τη μνήμη είναι τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το ελαιόλαδο, τα λαχανικά καθώς και τα καρύδια που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, λιπαρά και πρωτεΐνες. Γιατί άλλωστε για την επίτευξη των στόχων που έχετε θέσει στην καριέρα σας χρειάζεται να διαθέτετε και γερή μνήμη.
  9.  Καλύτερος ύπνος Κάθε άτομο χρειάζεται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου τη νύχτα για να είναι υγιές και γεμάτο ενέργεια. Εάν έχετε στερηθεί ύπνο θα δυσκολευτείτε αρκετά να πετύχετε τους στόχους σας. Τρόφιμα που προάγουν τον υγιή ύπνο είναι το πλιγούρι βρώμης, οι ξηροί καρποί, η γαλοπούλα και οι μπανάνες. Η καλή ποιότητα ύπνου σου δίνει μια ώθηση ενέργειας και βοηθά να γίνουν τα πράγματα πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

ΠΗΓΕΣ:

Πώς η υγιεινή διατροφή βοηθά στην επίτευξη στόχων

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/diatrofi/ta-ofeli-tis-ygieinis-diatrofis-grafei-i-eystratia-koyniarelli


1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΡΟΛΟΙ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση