Ολοκληρώθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: «Προγραμματίζω στο Νηπιαγωγείο με BeeBot»

Πραγματοποιήθηκε στις 14, 15 & 16 Δεκεμβρίου 2021 μια σειρά  επιμορφωτικών σεμιναρίων, που υλοποιείσαι  η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Κοζάνης σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας,  για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης -Νηπιαγωγούς.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις είχαν θέμα «Προγραμματίζω στο Νηπιαγωγείο με BeeBot» όπου και παρουσιάστηκαν:  προγραμματισμός και σενάρια της εκπαιδευτικής ρομποτικής έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να εισαχθούν στον κόσμο της ρομποτικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης με τη χρήση του προγραμματιζόμενου παιχνιδιού BeeBot. Η χρήση της εκπαιδευτικής ρομποτικής βοηθάει τα παιδιά να αναπτύσσουν ικανότητες κρίσης, λήψης απόφασης, επίλυσης προβλημάτων να εκφραστούν και να συνεργαστούν.

Ευχαριστούμε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης για την παραχώρηση χώρου – αίθουσας  όπου έγιναν τα σεμινάρια και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από σχολεία Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Κοζάνης, Δήμου Βελβεντού, Δήμου Σερβίων.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η εκπαιδευτικός πληροφορικής του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Κοζάνης, Τσίρου Αντιγόνη.

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.