Ελένη Σταυροπούλου

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Ελένη Σταυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Στη συνέχεια τελείωσε τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών, το Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης,  το Παιδαγωγικό Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι διπλωματούχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων προγραμμάτων σπουδών: i) Στην «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»  και  ii)  στη «Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική προσέγγιση»,  αμφότερα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής  και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εργάστηκε ως δασκάλα (1983-2011) σε διάφορα δημοτικά σχολεία της Αθήνας και επί σειρά ετών στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Σ.Π.Α.). Έχει διατελέσει Διευθύντρια του Πειραματικού Δ.Σ. Αθηνών  (Μαράσλειο) (2007-2011) και Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο (2012 -2018).

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις, ως κριτής επιστημονικών εργασιών και  εισηγήτρια σε σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν θέματα εκπαίδευσης. Σήμερα, υπηρετεί ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ70) Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.