Εργαστήρια

Ψηφιακά εργαλεία εφαρμογής εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο

Δράσεις Επιμόρφωση ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Τελευταία Νέα Χωρίς κατηγορία

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης Στυλιανή Σαραντοπούλου και Αλεξάνδρα Νικολάου σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και Μολάων προγραμματίζουν επιμορφωτικό σεμιναριακό εργαστήριο με θέμα:

«Ψηφιακά εργαλεία εφαρμογής εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο»

Το εργαστήριο απευθύνεται στις/στους Νηπιαγωγούς των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας και θα πραγματοποιηθεί σε 3 δίωρα εργαστηριακά μαθήματα.  Οι ενδιαφερόμενοι Νηπιαγωγοί θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και την Δευτέρα 15/03/2021 στην φόρμα: https://forms.gle/nVJHJtbBz7GdsZtG6.
Εισηγητές των εργαστηρίων θα είναι τα μέλη των Παιδαγωγικών Ομάδων των ΚΠΕ Καλαμάτας και Μολάων με εφαρμογή σε θεματικές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν μετά από την ολοκληρωμένη παρακολούθηση και των 3 εργαστηρίων. Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι οι Νηπιαγωγοί να γνωρίσουν τρόπους μετατροπής των δραστηριοτήτων που υλοποιούν στο σχολείο σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Μελλοντικά ίσως δημιουργηθεί και ένα αποθετήριο εκπαιδευτικού υλικού από τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν διάφορες χρήσιμες τεχνικές ψηφιακής συλλογής και αξιοποίησης των φωτογραφιών, ζωγραφιών και κατασκευών των μαθητών/τριών και να τις προβάλλουν με πρωτότυπους τρόπους. Θα παρουσιαστούν εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στο Νηπιαγωγείο για τον σχεδιασμό γνωστικών ασκήσεων με παιγνιώδη τρόπο, δημιουργίας και επεξεργασίας φωτογραφίας και βίντεο, δημιουργία διαδραστικού χάρτη και εικονικού μουσείου με ζωγραφιές των μαθητών/τριών.



Λήψη αρχείου