Επιμορφωτικές δράσεις για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου

Δράσεις Επιμόρφωση

 

Από τις 27 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε μια τριλογία εξ αποστάσεως επιμορφωτικών δράσεων με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα:

 

1.”Από τη γραμμική στην ψηφιακή αφήγηση

Υλοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και την  παρακολούθησαν 245 Εκπαιδευτικοί Δημοτικής  (2ης Ενότητας) και Προσχολικής Εκπαίδευσης (1ης και 2ης Ενότητας)  του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου. Εισηγήτριες ήταν η κα Λιάνα Δενεζάκη, Συγγραφέας, εικονογράφος παιδικών βιβλίων, με σπουδές στη γραφιστική και η κα Αργυρή Μπιλιούρη, Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Διευθύντρια του 4ου Δ.Σ Ναυπλίου, πρέσβειρα e-Twinning & Teachers4Europe, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Η επιμορφωτική δράση διοργανώθηκε από τις Σ.Ε.Ε.ΠΕ70  Ζαχαρούλα Καραβά και από τις Σ.Ε.Ε.ΠΕ60 Παντελέων Μιχαλίτσα και Σαραντοπούλου Στυλιανή.

  1. Παιχνίδι και φυσικές επιστήμες

Υλοποιήθηκε σε δύο μέρες, την Πέμπτη 04-02-2021 για Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης της 1ης Ενότητας και την Τετάρτη 10-02-2021 για Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης της 2ης Ενότητας. Την παρακολούθησαν συνολικά 245 περίπου εκπαιδευτικοί ΠΕ60 από 18.00 έως 20.00. Εισηγήτρια ήταν η κα Βελλοπούλου Αγγελική, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π), στο ΤΕΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η επιμορφωτική δράση διοργανώθηκε από τις Σ.Ε.Ε.ΠΕ60  Σαραντοπούλου Στυλιανή και Παντελέων Μιχαλίτσα της 1ης και 2ης Ενότητας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.

 

  1. “Ο ρόλος της σωματικής έκφρασης στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Νηπιαγωγείο”.

Υλοποιήθηκε την Δευτέρα 15-02-2021, από 18:00 έως 20:00 και την παρακολούθησαν 230 Εκπαιδευτικοί Προσχολικής Εκπαίδευσης 1ης και 2ης Ενότητας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου. Εισηγητής ο κος Παναγιώτης Παντίδος, Επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΑΠΗ, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η επιμορφωτική δράση διοργανώθηκε από τις Σ.Ε.Ε.ΠΕ60 Παντελέων Μιχαλίτσα και Σαραντοπούλου Στυλιανή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.

 

*** Ευχαριστούμε θερμά τους/τις εισηγητές/τριες που τίμησαν με  την παρουσία τους το Π.Ε.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου και για τις πολύ ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, καθώς και τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στις δράσεις.