Τρεις Αμερικανίδες εκπαιδευτικοί στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της καθηγήτριας Αγγλικών του σχολείου, Μαρίας Πιτσάκη, με το Ίδρυμα Fulbright, του οποίου είναι υπότροφος με ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για καθηγητές που διδάσκουν Αγγλικά από όλες τις γωνιές του πλανήτη Study of the United States Institutes (SUSI), υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τρεις Αμερικανίδες εκπαιδευτικούς· την Erin McCarthy, από το σχολείο Greendale Middle School, Greendale, Wisconsin, την Rochelle Darville, από το σχολείο West St. John High School, Edgard, Louisiana και την Maria Murillo, από το σχολείο Arapahoe Ridge High School, Boulder, Colorado μετά από άδεια που τους χορηγήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, και αξιοποιώντας την επίσκεψη για το μάθημα των Αγγλικών.

Η επίσκεψη των Αμερικανίδων συναδέλφων έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας – Fulbright Distinguished Awards in Teaching Program της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (U.S. Department of State Bureau of Educational and Cultural Affairs – ECA) στις 29, 30, 31 Μαρτίου 2022. Στόχος τους ήταν να παρατηρήσουν τη λειτουργία των ελληνικών σχολείων, τη μέθοδο διδασκαλίας, τη διαδραστικότητα στις σχέσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών, συμμαθητών, τις υποδομές των δημόσιων σχολείων.

Οι μαθητές και μαθήτριές μας συνομίλησαν και πήραν συνέντευξη από τις εκπαιδευτικούς, που με χαρά ανταποκρίθηκαν στις ερωτήσεις τους. Τόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί αγγλικών, Μαρία Πιτσάκη και Μιχάλης Τουραμπέλης, που διδάσκουμε στο Πρότυπο ΓΕΛ, όσο και οι μαθητές μας, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και την ζωή στις ΗΠΑ.

Διαβάστε το άρθρο A unique meeting, για την επίσκεψη αυτή, της μαθήτριας της Β΄ Τάξης, Ροδάνθης Μπριλάκη.

Μαρία Πιτσάκη

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Κατηγορίες: Ηλεκτρονική έκδοση, Σχολικές Δραστηριότητες, φιλοξενία. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.