Μέθοδοι παραλαβής αιθέριων ελαίων από φαρμακευτικά φυτά

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου συμμετείχε στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Μουσείο, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, με θέμα «Τα φαρμακευτικά φυτά: Από τη φύση και τη λαϊκή παράδοση στην ιατρική επιστήμη».

Στο χώρο του Μουσείου, μαθητές του ομίλου «Πειραματικής Θεμελίωσης των Φυσικών Επιστημών» παρουσίασαν στο κοινό μεθόδους παραλαβής αιθέριων ελαίων από φαρμακευτικά φυτά (υδροαπόσταξη, υδροατμοαπόσταξη, εκχύλιση και απόσταξη κενού).

Το πρωί της Τετάρτης μαθητές του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και μαθητές του 11ου Γενικού Λυκείου αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και σε εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής, παρακολούθησαν τους μαθητές του Πειραματικού Λυκείου να χρησιμοποιούν τις διατάξεις για την παραλαβή αιθέριων ελαίων από διάφορους φυτικούς ιστούς.

Όσο προχωρούσε η ημέρα, ο χώρος του Μουσείου και της Ιατρικής Σχολής ευωδίαζε με αρώματα!

Από το μεσημέρι και μετά οι μαθητές παρουσίασαν τις διατάξεις σε φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, ενώ το απόγευμα σε πλήθος κοινού. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων πανεπιστημιακών Καθηγητών και Ερευνητών.

Η Ημερίδα είχε μεγάλη απήχηση και άφησε πολλαπλά οφέλη, τόσο σε όσους την παρακολούθησαν, όσο και σε αυτούς που συμμετείχαν ενεργά.

Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές του Μουσείου κι ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές, τόσο για τη φιλομάθειά τους κατά τη δίμηνη εκπαίδευσή τους, όσο και για το εξαιρετικό ήθος που επέδειξαν στην παρουσίασή τους στην Ημερίδα. Συγχαρητήρια στους Αντώνη Αγγελιδάκη, Ευθύμη Αρχαύλη, Κατερίνα Δασκαλάκη, Ανέστη Κεγκέρογλου, Γεωργία Κοκολάκη Τέντου, Σταύρο Λουτσέτη, Μελίνα Μαθιουδάκη, Αναστασία Πανταζή, Φίλιππο Πάσσαμ, Ανέστη Σαλκιντζή, Μάνο Σπυριδάκη, Σταύρο Σπυριδάκη, Στέλιο Σωμαράκη, Κλήμη Τοχταμή και Γιώργο Χατζηδάκη! Ήσασταν όλοι σας άψογοι!

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Κατηγορίες: Ηλεκτρονική έκδοση, μαθητικές δημιουργίες, Σχολικές Δραστηριότητες, Φωτογραφίες. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.