Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το σχολείο μας υλοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.

Αρχικά, το πρωί αναγνώστηκε ενώπιον όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου  για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ 2017 και την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή όλων των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 210321/ΓΔ4/30-11-2017 έγγραφο του Υπ.Π.Ε.Θ.

Στη συνέχεια, την 4η διδακτική ώρα, στο αμφιθέατρο του σχολείου,  οι 94 μαθητές της Α΄ Τάξης, παρακολούθησαν τρεις (3) ταινίες μικρού μήκους, το  περιεχόμενο των οποίων αποτέλεσε έναυσμα ανάπτυξης  διαλόγου σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τις ανάγκες και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους. Προήγαγαν τον προβληματισμό σχετικά με την αποδοχή των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και προέτρεψαν τους μαθητές να δουν τις δυσκολίες της ζωής με άλλο μάτι. Οι ταινίες που παρακολούθησαν οι μαθητές ήταν:

Όλα τα κομμάτια μαζί (2014), μια ταινία μικρού μήκους, που αποτελεί πτυχιακή εργασία της Μαίρης Καριωτάκη, σε σκηνοθεσία Ρένας Σκουρογιάννη, με θέμα τον αυτισμό στην ενήλικη ζωή.

Small Pleasures (Μικρές χαρές) (2008), ταινία μικρού μήκους του Κωνσταντίνου Πιλάβιου,  που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών υγείας της Κω, με θέμα την τύφλωση.

Because who is perfect? (2013), μια εκστρατεία που καταγράφηκε ως ταινία μικρού μήκους και σχεδιάστηκε από την οργάνωση Proinfirmis για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Τη δράση παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Νίκος Ψαρομήλιγκος, Ειρήνη Περυσινάκη και ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Καλυκάκης.

Τον συντονισμό της δράσης και του διαλόγου ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί  του σχολείου Μαρίνα Τουπογιάννη και Μαριετίνα Μενεγάτου.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Κατηγορίες: Ηλεκτρονική έκδοση, Σχολικές Δραστηριότητες. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.