Κέντρο Χαρισματικών και Ταλαντούχων Παιδιών

Το CTY Greece στο Κολλέγιο Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

To Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το CTY
Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1876. Σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία των ΗΠΑ και η αποστολή του συνοψίζεται σε μια απλή αλλά ουσιώδη επαναδιατύπωση των λόγων του ιδρυτή του: «Γνώση για τον κόσμο», αποστολή που υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο από το CTY (Center for Τalented Youth – Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά) που ιδρύθηκε το 1979· σκοπός του να ενισχύσει την ακαδημαϊκή αριστεία, εντοπίζοντας χαρισματικούς και ταλαντούχους μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και υποστηρίζοντας την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.


To CTY Greece στο Κολλέγιο Ανατόλια
Το CTY Greece at Anatolia College είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», του Κολλεγίου Ανατόλια και του πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, ώστε από κοινού να δημιουργήσουν ένα κέντρο, μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Σκοπός του προγράμματος
Σκοπός του CTY Greece at Anatolia College είναι να ανακαλύπτει και να εκπαιδεύει παιδιά και νέες ή νέους ηλικίας 5-18 ετών που διαθέτουν ιδιαίτερα ταλέντα ή χαρίσματα, που διακρίνονται με τις επιδόσεις τους ή με τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και που ξεχωρίζουν για την αγάπη τους στη μάθηση πέρα από τα στενά όρια του σχολικού προγράμματος. Σε αυτούς, το CTY Greece θα προσφέρει καλοκαιρινά μαθήματα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2014.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» χρηματοδοτεί τη φοίτηση μεγάλου αριθμού μαθητών με υποτροφία στα καλοκαιρινά προγράμματα για τα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας του κέντρου.

Στο μέλλον θα προστεθούν και ολιγοήμερα προγράμματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και μαθήματα μέσω του διαδικτύου (online courses).

Περισσότερες πληροφορίες:
Κολλέγιο Ανατόλια
Τ.Θ. 21021, 555 10 Πυλαία, Θεσσαλονίκη
Email: cty@anatolia.edu.gr
Τηλ.: 2310 398.253, 2310 398.200 (κεντρικό)

Κατεβάστε το έντυπο.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Δημοσιεύθηκε στην ειδήσεις, Πληροφορίες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to Κέντρο Χαρισματικών και Ταλαντούχων Παιδιών

  1. Πίνγκμπακ: Ανώνυμος

Αφήστε μια απάντηση