Σύνδεσμοι

Αναζήτηση

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Οδηγός για δασκάλους!

14 Σεπτεμβρίου 2013 από

Άρθρο από τον δικτυακό τόπο http://mathisi20.gr που αφορά τους δασκάλους και την 1η ημέρα στο σχολείο. Στο τέλος του υπάρχει σύνδεσμος  που αναφέρει  επιπλέον κανόνες – οδηγίες.

Έχουμε συνηθίσει τα άρθρα να δίνουν συμβουλές για την πρώτη μέρα στο σχολείο μόνο στους μαθητές και στους γονείς αφήνοντας τους δασκάλους απέξω, σαν να θεωρούν ότι αυτοί είναι προετοιμασμένοι έτσι και αλλιώς. Όμως δεν είναι έτσι, γιατί η πρώτη μέρα κάθε σχολικής χρονιάς είναι σημαντική για όλες τις πλευρές, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα κάνουν αυτήν την πρώτη μέρα πιο εύκολη και θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Δεν είναι δύσκολες, μπορεί να τις κάνει ο κάθε δάσκαλος ώστε να βάλει τις βάσεις για μια καλή σχολική χρονιά.

 Πρώτη και καλύτερη συμβουλή είναι το χαμόγελο. Να είστε ευχάριστοι για να κερδίσετε και τα χαμόγελα των παιδιών. Να είστε προετοιμασμένοι για τα μικρά θέματα που προκύπτουν τις πρώτες μέρες, όπως για παράδειγμα πώς θα κάτσουν τα παιδιά ή πώς θα πηγαίνουν στην τουαλέτα ή πώς θα μεταφέρουν στους γονείς τους τις ανακοινώσεις. Φροντίστε να κάνετε ξεκάθαρο τι περιμένετε από τα παιδιά, από την πρώτη κιόλας μέρα. 

http://www.edutopia.org/blog/only-1-first-day-school-lisa-mims

 

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Θέματα | 6 Σχόλια »



Τα σχόλια είναι κλειστά.