Σύνδεσμοι

Αναζήτηση

Templates στο TuxPaint

7 Νοεμβρίου 2014 από

Καλησπέρα σε όλους!

Μιας και φέτος ασχολήθηκα για πρώτη φορά με το TuxPaint, βρήκα μετά από ψάξιμο έναν τρόπο να εμπλουτίσω τη συλλογή των templates που διαθέτει το πρόγραμμα αυτό με δικές μου εικόνες και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας, μήπως φανεί χρήσιμο και σε κάποιον άλλο συνάδελφο. Η δυσκολία είναι ότι πρέπει να εισαχθούν οι εικόνες σε κάθε μαθητικό τμήμα και σε κάθε μηχάνημα του εργαστηρίου.

Αρχικά ανοίγουμε ένα τερματικό στον server και γράφουμε: sudo nautilus. (Έτσι ανοίγουμε το διαχειριστή αρχείων nautilus και μπαίνουμε ως super_user.) Στη συνέχεια μας ζητείται ο κωδικός του administrator και αφού τον πληκτρολογήσουμε, πηγαίνουμε στο Σύστημα αρχείων. Κάνουμε εμφάνιση των κρυφών αρχείων για να μπορούμε να δούμε το φάκελο .tuxpaint του κάθε χρήστη.

Στο Σύστημα αρχείων στο ΗΟΜΕ κάνω αντιγραφή σε κάθε χρήστη (ή τμήμα) στο φάκελο .tuxpaint τα αρχεία που επιθυμώ, αφού προηγουμένως τα τοποθετήσω σε έναν υποφάκελο starters (αν δεν υπάρχει τον δημιουργώ εγώ μέσα στο  .tuxpaint – προσοχή στην “τελεία”). Έπειτα ελέγχω με δεξί κλικ + Ιδιότητες τον υποφάκελο starters και τα περιεχόμενά του, ώστε όλοι οι χρήστες να έχουν δικαιώματα ανάγνωσης εγγραφής σε αυτά. Ή αλλάζω με chmod owner και permissions.

Ομοίως μπορούμε να φτιάξουμε brushes, σφραγίδες, κλπ. αρκεί να τις εισάγουμε στον αντίστοιχο υποφάκελο “brushes“, “stamps“, “fonts“, …

 

Φιλικά, Βίκυ.

Κατηγορία Τάξη Α΄, Τάξη Β΄ | 6 Σχόλια »



Τα σχόλια είναι κλειστά.