Φτιάξτε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και λαχταριστή βασιλόπιτα, που θα εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά της. Πανεύκολη, γεμάτη άρωμα πορτοκαλιού.
- Θα χρειαστείτε για ταψί διαμέτρου 26 εκ.:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο
5 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. πορτοκάλια (ξεφλουδισμένα)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού μαστίχα σκόνη - Οδηγίες
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Ταυτόχρονα πολτοποιείτε τα πορτοκάλια. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά στο μίξερ μαζί με το ξύσμα και συνεχίζετε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνετε και τα πορτοκάλια και προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, βάζετε το νόμισμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C, για 1 ώρα περίπου. Ξεφορμάρετε και αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει σε σχάρα. Διακοσμείτε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και σπόρους ροδιού ή όπως αλλιώς εσείς θέλετε.
Τέτοιες μέρες σκέφτομαι πόσο ωραίο θα ήταν να έχαμε μια κουζίνα στο σχολείο και να δημιουργούσαμε… Άλλωστε η μαγειρική είναι πολιτισμός.