Ιούλ 14
07

3ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης (Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων & Ηπείρου)

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών -μετά την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου  και 2ου περιφερειακού μαθητικού διαγωνισμού- και με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής μας επετείου (επέτειος του ΟΧΙ) που θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών «το Σπίτι του Ηπειρώτη», και σε άλλους ιστορικούς χώρους, διοργανώνει τον 3ο Περιφερειακό Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό για μαθητές/τριες Γυμνασίων & Λυκείων με θέμα: « Ξενιτιά πατρίδα».

Όροι συμμετοχής:

Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο ποίημα, έμμετρο ή ελεύθερης γραφής.

  • Το ποίημα δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 30 στοίχους.
  • Τα ποιήματα όσων μαθητών λάβουν μέρος είναι ανάγκη να σταλούν σε πέντε αντίτυπα μέσα σε κλειστό φάκελο, αναγράφοντας μόνο το ψευδώνυμο στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας του ποιήματος.
  • Μέσα στον ίδιο φάκελο, εκτός από τα πέντε αντίτυπα πρέπει να υπάρχει ένας μικρότερος κλειστός φάκελος, όπου θα αναγράφονται όλα τα πραγματικά στοιχεία του μαθητή/δημιουργού (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη,  πόλη, τηλέφωνα, e-mail). Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται με μεγάλα γράμματα το ψευδώνυμο και η ένδειξη: για το διαγωνισμό ποίησης.
  • Στον εξωτερικό φάκελο να αναγράφεται το ψευδώνυμο και η ένδειξη: «λύκειο ή γυμνάσιο», καθώς και η φράση «για το διαγωνισμό ποίησης».
  • Τα ποιήματα είναι ανάγκη να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, Μουρούζη 14, ΠΑΤΡΑ. τ.κ. 26223,  μέχρι & την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2014, το αργότερο (σφραγίδα ταχυδρομείου).
  • Μετά τη συλλογή των φακέλων, τα ποιήματα θα αποσταλούν ανώνυμα σε κάθε μέλος της 5μελούς κριτικής επιτροπής του ποιητικού διαγωνισμού (η 5μελής κριτική επιτροπή αποτελείται από ποιητές, λογοτέχνες, φιλολόγους και ανθρώπους του πολιτισμού και δεν κοινοποιείται προ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων). 

Βραβεία:

  • Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών θα γίνει στην Πάτρα σε σχετική εκδήλωση, σε τόπο και σε χρόνο που θα ανακοινωθούν έγκαιρα στους ίδιους.
  • Θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις/έπαινοι και χρηματικά βραβεία.
  • Τέλος, τα βραβευθέντα ποιήματα θα δημοσιευτούν σε λογοτεχνικά περιοδικά, στο τριμηνιαίο πολιτιστικό περιοδικό του συλλόγου «Ηπειρωτικοί Αντίλαλοι», καθώς και στις πολιτιστικές στήλες τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων.

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε, επικοινωνήστε: στα τηλέφωνα: 6981013682 -2610426747 – 2610224995.Αφήστε μια απάντηση