Ιούν 14
23

Στο διάστημα “ταξίδεψαν” οι φετινές συμμετοχές του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

IMG_20140622_115530

Στο διάστημα  “ταξίδεψαν” με τα ρομποτάκια τους οι μαθητές και οι μαθήτριες που πήραν μέρος στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πάτρα.

Ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώθηκε για ακόμα μια χρονιά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) σε συνεργασία με τον WRO Hellas, είχε ως θεματική το θαυμαστό κόσμο του διαστήματος γεγονός που προκάλεσε τον άκρατο ενθουσιασμό των μαθητών όπως αποδείχθηκε από τα έργα τους στο διαγωνιστικό κομμάτι.

Οι 12 ομάδες που συμμετείχαν στις τέσσερις κατηγορίες του φετινού περιφερειακού διαγωνισμού (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και OPEN) επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο, φαντασία και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα.

Ιδιαίτερα η κατηγορία «OPEN» αποτέλεσε μια ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική πρόκληση για τους συμμετέχοντες καθώς με τον ευφάνταστο σχεδιασμό των παρουσιάσεων τους και τη δημιουργική συναρμολόγηση των ρομπότ έδωσαν τις δικές τους προτάσεις για την επίλυση των διαφόρων ανοιχτών προβλημάτων που ανακύπτουν στη πορεία εξερεύνησης του διαστήματος.

Οι σχολικές μονάδες που διακρίθηκαν ήταν: Αρσάκειο Δημοτικό σχολείο Πάτρας (κατηγορία Δημοτικού), 11ο, 18ο και 20ό Γυμνάσιο Πάτρας (κατηγορία Γυμνασίου), ΓΕΛ Καστριτσίου (κατηγορία Λυκείου) και Αρσάκειο Δημοτικό σχολείο Πάτρας, 20ο Γυμνάσιο Πάτρας, 18ο Γυμνάσιο Πάτρας, 5ο ΕΠΑΛ, 1ο ΓΕΛ Αιγίου και 7ο ΕΠΑΛ/1ο ΕΚ Πάτρας (κατηγορία OPEN).

Τα εν λόγω σχολεία θα εκπροσωπήσουν τη μαθητική κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου, στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου 2014 από τις 9:30 π.μ., με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά με τη διοργάνωση του 2ου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στο 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς που, από την πρώτη στιγμή, “αγκάλιασαν” και στήριξαν την εκπαιδευτική ρομποτική ως ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια τα δικά τους και των μαθητών τους.

Η ΠΔΕΔΕ, με τη συνδιοργάνωση αυτή, για άλλη μια χρονιά στηρίζει εμπράκτως κάθε καινοτόμα πρωτοβουλία η οποία μπορεί να προσδώσει ποιοτική αναβάθμιση της διδακτικής πράξης και βελτίωση του μαθησιακού αποτελέσματος με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και του φετινού διαγωνισμού και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού».Αφήστε μια απάντηση