Μάι 14
02

H καρδιά του σχολικού αθλητισμού χτυπάει στην Πάτρα: η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στηρίζει τον Σχολικό Αθλητισμό και προωθεί το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι»

ID-100124283Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), η οποία ενεργά και με συνέπεια στηρίζει τον Σχολικό Αθλητισμό, συνδιοργανώνει με την Ο.Ε.Σ.Α. Αχαΐας και τη Δ/νση  Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Αντισφαίρισης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, από τις 5 έως τις 8 Μαΐου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Εγλυκάδας Πατρών. Επίσης, με χαρά συμμετέχει στη διοργάνωση της τελικής Φάσης (final four) Καλαθοσφαίρισης που διεξάγεται στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδας και Κύπρου, από τις 12 έως τις 13 Μαΐου, στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Απόλλωνα Πατρών και της ΕΑΠ.

Η ΠΔΕΔΕ, θεωρώντας ότι ο Σχολικός Αθλητισμός αποτελεί όχι μόνο φυτώριο του αγωνιστικού αθλητισμού αλλά και κύτταρο ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού και της δια βίου άθλησης  έχει συντελέσει ώστε τα τελευταία δύο χρόνια να διεξαχθούν τρεις τελικές φάσεις Σχολικών Πρωταθλημάτων στην Πάτρα. Επιπροσθέτως, με την παράλληλη προώθηση Σχολικών Πρωταθλημάτων δημοφιλών αθλημάτων όπως η καλαθοσφαίριση και λιγότερο διαδεδομένων αθλημάτων, όπως η αντισφαίριση εξασφαλίζει την ισομερή διάδοση όλων των αθλημάτων και τον εμπλουτισμό του αθλητικού γίγνεσθαι της περιοχής.

Για την ΠΔΕΔΕ, η οποία στηρίζει κάθε φυσική και αγωνιστική δραστηριότID-100255895ητα με Προγράμματα όπως το πρόγραμμα ενημέρωσης για τον ναυταθλητισμό, το πρόγραμμα «Χορεύουμε με την Πόλη για την Πόλη» κ.α. τα Σχολικά Πρωταθλήματα αποτελούν την κορωνίδα μια προσπάθειας ώστε η ευγενής άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι» να εμπεδωθούν στους μαθητές ως θετικές στάσεις ζωής.

Για τα δύο Σχολικά Πρωταθλήματα που θα λάβουν χώρα στην Πάτρα η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ευγενία Πιερρή σημείωσε: «Τα δύο αυτά  Πανελλήνια  Σχολικά Πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης και  Αντισφαίρισης, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με την Ο.Ε.Σ.Α. Αχαΐας, είναι συνέχεια μιας σταθερής και διαρκούς προσπάθειας για την ανάληψη σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, που τοποθετούν την Αχαΐα στο προσκήνιο του μαθητικού αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας μας, προσφέροντας άμεσα παιδαγωγικά οφέλη.

Να είμαστε όλοι εκεί στη μεγάλη γιορτή του Σχολικού Αθλητισμού, γονείς, μαθητές και καθηγητές, για να υποδεχθούμε, να καλωσορίσουμε και να χειροκροτήσουμε τους μαθητές – αθλητές και μαθήτριες – αθλήτριες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου».

Σχετικά με το εν λόγω ζήτημα η κ. Μένη Κούρου, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Αχαΐας δήλωσε : «Ο Σχολικός Αθλητισμός, η καρδιά του Αθλητισμού, θα χτυπήσει τον Μάιο για άλλη μια φορά στην Πάτρα με τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Αντισφαίρισης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και της τελικής φάσης (final four) του Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδας και Κύπρου.  Η Αχαΐα, μια περιοχή με μεγάλη αθλητική παράδοση και έντονη αγωνιστική δραστηριότητα, φιλοδοξεί μέσα από τη φιλοξενία αυτών των διοργανώσεων να στείλει ένα θετικό μήνυμα για τη σημασία του Σχολικού Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο Σχολικός Αθλητισμός, μέσα από την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα που προωθεί μπορεί να λειτουργήσει ως δικλείδα εσωτερικής ισορροπίας, πηγή ηθικής ανάπτυξης και βάση κοινωνικής συνοχής. Έχουμε τη βεβαιότητα, ότι και στις δύο διοργανώσεις θα επικρατήσει το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» και θα προωθηθούν θετικές στάσεις ζωής στους μαθητές/μαθήτριες ως προς τη δια βίου άσκηση και την υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής».

Με την ευκαιρία της υλοποίησης Σχολικών Πρωταθλημάτων στην Πάτρα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο αθλητισμός λειτουργεί ως φορέας θεμελιωδών κοινωνικών αξιών, όπως η προσπάθεια για την επίτευξη στόχων, η συνεργατικότητα και η ευγενής άμιλλα. Παράλληλα, σε περιόδους κρίσης, σαν τη σημερινή, όπου η νεολαία χρειάζεται στήριξη, οι σχολικοί αγώνες, όπως και όλες οι φυσικές δραστηριότητες, μπορούν να λειτουργούν ως ασπίδα στους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Είμαι βέβαιος ότι και οι φετινοί σχολικοί αγώνες θα συμβάλλουν στην προώθηση της νέας κυρίαρχης αθλητικής τάσης στην ελληνική κοινωνία, που αφορά στη Δια Βίου Άθληση, ελπίζοντας ότι και από αυτό το σχολικό πρωτάθλημα θα ξεπηδήσουν νέες γενιές αθλητών, προπονητών, διαιτητών και κυρίως φιλάθλων με προσήλωση στις υψηλές αξίες του αθλητισμού.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν».



Αφήστε μια απάντηση