Μαρ 14
18

Μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλε ο Απόλλων Πατρών

FreeDigitalPhotosnet

FreeDigitalPhotosnet

Στο  Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (17/3) μια πρωτότυπη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ στις 21 Μαρτίου.

Η Διευθύντρια,  Αθανασία Μπαλωμένου και ο Σύλλογος Διδασκόντων προσκάλεσαν τους καλαθοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας για να συζητήσουν με τους μαθητές και τις μαθήτριες  των Β” και Γ” τάξεων σχετικά με το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, ιδιαίτερα μέσα από τον αθλητισμό και την παιδεία.

Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε ως ιδέα και οργανώθηκε από τον καθηγητή Αγγλικών του σχολείου, Βασίλη Σχοινά ύστερα πό μια σειρά δραστηριοτήτων στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών σχετικά με την ιστορία των κινημάτων για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα  στις Η.Π.Α. και στη Νότιο Αφρική καθώς και με μεγάλες μορφές  του αγώνα κατά του ρατσισμού όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Νέλσον Μαντέλα. Συμμετείχαν επίσης η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής , Αντιγόνη Χαλκιοπούλου και η φιλόλογος,  Αγγελική Αργυρίου στα πλαίσια διαθεματικών δράσεων σχετικά με την καταπολέμηση του ρατσισμού μέσα από τον αθλητισμό και την κατανόησή του ως φαινομένου στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Στο φιλόξενο χώρο του σχολείου παρευρέθησαν οι παίκτες του Απόλλωνα, Νίκος Αργυρόπουλος, Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, Τζερεμάια Ουίλσον, Λένι Ντάνιελ και Ρόναλντ Ρος, καθώς και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του μελανόλευκων,  Ευαγγελία Νιάρου. Οι παίκτες έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και συζήτησαν μαζί τους απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων σχετικά και με τις προσωπικές τους εμπειρίες για το ρατσισμό στις διάφορες ομάδες και τόπους που έχουν εργασθεί, και για τον τρόπο που μπορούμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο μέσα από τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Οι παίκτες εξεπλάγησαν ευχάριστα από το υψηλό επίπεδο σκέψης και έκφρασης των παιδιών, την ωριμότητά τους καθώς και από το γεγονός ότι μπορούσαν να εκφράζονται με την ίδια άνεση και ευκολία και στη αγγλική γλώσσα.

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση, οι παίκτες του Απόλλωνα υπέγραψαν αυτόγραφα  και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με μαθητές και εκπαιδευτικούς και βέβαια δεν αρνήθηκαν τη χάρη που τους ζήτησαν τα παιδιά να κάνουν μερικά σουτ και να επιδείξουν το ταλέντο τους στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου.Αφήστε μια απάντηση