Ιαν 14
27

Πρόσκληση για παρουσίαση στην Πάτρα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

cty_mass_mail_patra_telΑγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς και μελλοντικοί μαθητές του CTY,

Η λειτουργία του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και αποτελεί μία αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα Κέντρο μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που έχει ως στόχο να εντοπίσει ταλαντούχους και χαρισματικούς μαθητές, παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και παιδιά με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014, τα προγράμματα του CTY απευθύνονται σε μαθητές από τη Β’ έως και την Στ’ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου, καθώς και της Α’ Λυκείου. Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν στο τεστ αξιολόγησης SCAT του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Η εξέταση περιλαμβάνει ερωτήματα πολλαπλής επιλογής διατυπωμένα στην ελληνική γλώσσα σχετικά με τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προσφέρεται η δυνατότητα, ανάλογα με την αξιολόγησή τους στην εξέταση Γλώσσας και Μαθηματικών, να συμμετάσχουν στο θερινό πρόγραμμα τριών εβδομάδων που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ανατόλια τον Ιούνιο / Ιούλιο 2014. Επίσημη γλώσσα του θερινού προγράμματος είναι τα αγγλικά, οπότε κρίνεται απαραίτητο τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου να υποβληθούν επιπλέον σε ένα τεστ κατανόησης της αγγλικής γλώσσας. Η εκτίμηση της ικανότητας των μαθητών στα Αγγλικά γίνεται στο πλαίσιο του SCAT, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος, χωρίς παρόλα αυτά να επηρεάζει την αξιολόγηση των δεξιοτήτων τους στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Για το θερινό σχολείο προβλέπεται μεγάλος αριθμός υποτροφιών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι οποίες θα απονεμηθούν με εισοδηματικά κριτήρια.

Οι μαθητές του Δημοτικού, ανάλογα με την επίδοσή τους στην εξέταση SCAT, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως (online) διάρκειας 3 μηνών, με αντικείμενο την εκμάθηση προγραμματισμού μέσω της γλώσσας Scratch, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά. Ως επίσημη γλώσσα επικοινωνίας προβλέπεται στην περίπτωση αυτή η ελληνική. Η έναρξη των μαθημάτων για τα παιδιά του Δημοτικού προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2014.

Οι εξετάσεις στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014.

Προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής για τις εξετάσεις της Πάτρας: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014. Για άλλες ημερομηνίες και τοποθεσίες εξετάσεων μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα www.cty-greece.gr.

Για να συμμετάσχετε στην εξέταση, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τη συνημμένη αίτηση και να μας την αποστείλετε με φαξ στο 2310-398253 ή ηλεκτρονικά στο cty@anatolia.edu.gr.

Χρήσιμες ανακοινώσεις και αναλυτική ενημέρωση για κάθε νέα δράση του Κέντρου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.cty-greece.gr.Αφήστε μια απάντηση