Ιαν 14
21

George Dandin Μολιέρου – Avant premiere: Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στις 21:15 με δωρεάν είσοδο για τους εκπαιδευτικούς της πόλης

BA7C9952 copyΠρώτη παράσταση: Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας

Το θέμα του απατημένου συζύγου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σατανική κοινωνική μηχανή,  απασχολεί τον  κωμωδιογράφο της γαλλικής κλασικής δραματουργίας, Μολιέρο, στο έργο του: George Dandin.

Τα πρόσωπα του έργου αποτελούν φορείς ταξικής συμπεριφοράς και πράττουν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση σ’ ένα συνεχώς κλιμακούμενο παιχνίδι ρόλων.. Το έργο αν και  συνδέεται με την παράδοση της μεσαιωνικής και αναγεννησιακής φάρσας, η διασκέδαση συνυπάρχει με τη δριμεία κριτική. Ο συγγραφέας, ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής, φέρνει στην επιφάνεια με λεπτότητα και θεατρική δεξιοτεχνία τα ελαττώματα και τις μικροπρέπειες των ανθρώπων.

Η ανάγκη της αποδοχής διαφορετικών συμπεριφορών και αντιλήψεων για τη ζωή με στόχο την επιβίωση σε μία νέα τάξη  πραγμάτων φανερώνει στο έργο τη δυσκολία των ανθρώπων να ξεφύγουν από το εγώ τους, ακόμη κι όταν αυτό είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ανδρέας Στάϊκος / Σκηνοθεσία-Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής / Σκηνικό-Κοστούμια: Γιώργος Μαραζιώτης

Κίνηση: Μάρω Γαλάνη / Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος / Βοηθός ενδυματολόγου:Μαρία Βασιλάκη

Βοηθοί σκηνοθέτη:Ειρήνη Γκότση & Σόνια Ράπτη

Παίζουν:

Διονύσης Βούλτσος, Θανάσης Δόβρης, Μαρία Κατριβέση, Βασίλης Κόκκαλης, Μίλτος Νίκας . Σοφία Σεϊρλή,  Στέλιος Σοφός, Ανδριάνα Χαλκίδη.

Βιόλα: Φώτης Παπαντωνίου

Avantpremiere22 Ιανουαρίου 2014 με ελεύθερη είσοδο για τους εκπαιδευτικούς.

Παραστάσεις: Από 23 Ιανουαρίου   έως 23 Φεβρουαρίου 2014.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -Τηλ.2610273613

Τιμές εισιτηρίων :15 ευρώ γενική είσοδος-12 ευρώ μαθητικό,φοιτητικό και άνω των 65 ετών.  10 ευρώ το ομαδικό & η απογευματινή παράσταση του Σαββάτου(18:30) 5 ευρώ ανέργων και ΑΜΕΑ.Αφήστε μια απάντηση