Δεκ 13
24

Καλές γιορτές, Χρόνια Πολλά!

xmas2K13Για μία ακόμη φορά γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Γιορτάζουμε την έλευση του Θεανθρώπου στη γη, την έναρξη της εποχής του «ζώντος Θεού» και τον ερχομό της ελπίδας στον κόσμο. Γιορτάζουμε τη μητέρα των εορτών και μας δίνεται η ευκαιρία για ανάταση ψυχής, βίωση “θείων” νοημάτων και συνειδητοποίηση της σημασίας της ενσάρκωσης και της ενανθρώπισης του Λόγου του Θεού.

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση συνοδεύεται από βαθιά και αδιαμφισβήτητη κρίση αξιών, ας είναι τα Χριστούγεννα η αφορμή για να ξαναβάλουμε στη ζωή μας αξίες όπως η ελπίδα, η ειρήνη, ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός.

Ανάμεσα στον φαντασμαγορικό διάκοσμο, τις φιέστες και την εξωτερικά επιβεβλημένη κοσμικότητα  – που τελούν σε τόσο μεγάλη αντίθεση με τη φτωχική και ταπεινή φάτνη του νεογέννητου Χριστού – ας αναζητήσουμε στα εσώτερα της καρδιάς μας το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και ας βιώσουμε τη σπουδαία αυτή γιορτή στην πραγματική της διάσταση.

Μέσα στη γενικότερη δυσκολία των περιστάσεων που όλοι βιώνουμε, τα φετινά Χριστούγεννα είναι η ευκαιρία να αγνοήσουμε το γυαλιστερό περιτύλιγμα και να εστιάσουμε στο ουσιαστικό περιεχόμενο: την αδιάκοπη στήριξη και ανακούφιση των φτωχών, των απελπισμένων, των περιφρονημένων, των διωγμένων· όλων όσων υποφέρουν, όλων όσων δυστυχούν, πονούν και δοκιμάζονται.

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της προσφοράς και της φροντίδας. Ας τα γιορτάσουμε με πνευματικότητα και ευλάβεια και ας τα νοηματοδοτήσουμε μέσα από το πιο ακριβό και πολύτιμο δώρο του κόσμου: την ανιδιοτελή και  χωρίς όρους αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής ΕλλάδαςΑφήστε μια απάντηση