Οκτ 11
07

Συγχαρητήριο Μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλου Γιώργου για τη βράβευση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πάτρας στα πλαίσια του πανελλήνιου διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου»

Στις 06/10/2011 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων τελετή απονομής των Βραβείων Αειφόρου Σχολείου που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, για να απονεμηθούν βραβεία στα σχολεία που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες (νηπιαγωγεία – ειδικά σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια-λύκεια). Στα πλαίσια του εν λόγω διαγωνισμού βραβεύτηκε  το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πατρών που κατέκτησε την Πρώτη Θέση στην κατηγορία του (νηπιαγωγεία – ειδικά σχολεία).

Αναφορικά με την απονομή των συγκεκριμένων βραβείων, ο κ. Παναγιωτόπουλος Γιώργος δήλωσε ότι:

«η συμμετοχή και υλοποίηση ποιοτικών εκπαιδευτικών δράσεων σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος προάγουν την εκπαίδευση  σε φορέα που προωθεί την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής κουλτούρας και ανάγουν το σχολείο ως παραδειγματικό φορέα πραγματοποίησης ρηξικέλευθων δραστηριοτήτων, δημιουργώντας πολίτες ευαισθητοποιημένους και επαρκείς να ανταποκριθούν στις προκλήσεις μιας εποχής που αντιμετωπίζει περιβαλλοντικά ζητήματα, τόσο σε τοπικό, εθνικό, όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Διακρίσεις όπως αυτή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πάτρας, που στοχεύουν  στη διαμόρφωση και καλλιέργεια πολιτών που διακρίνονται από περιβαλλοντική συνείδηση, ας αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα για κάθε σχολική μονάδα, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας. Τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια θα ήθελα να εκφράσω σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς  που συμμετείχαν στην εν λόγω δράση και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Σ’ αυτούς θα ήθελα  να ευχηθώ καλή δύναμη ώστε να  συνεχίσουν να διακρίνονται από το αμείωτο ενδιαφέρον για καινοτόμα προγράμματα, που αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα και έχουν εποικοδομητικό αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία. »Αφήστε μια απάντηση